Robert Jovanovski 0

СИТЕ НИЕ ШТО СМЕ ЗА ДА ОСТАНЕ ЦЕНТАРОТ ЗА ЗАВИСНОСТИ ВО КУМАНОВО НА СТАРОТО МЕСТО - ДА НЕ СЕ ДИСЛОЦИРА ИСТИОТ !

15 people have signed this petition. Add your name now!
Robert Jovanovski 0 Comments
15 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Почитувани, Ние потпишаните ги молиме надлежните да не подпаднуваат на разни провокации како и прекумерните лаги кои ги пласираат пред вас неколку незадоволни граѓани со свои петиции и собирање потписи. Истите тие немаат ни трунка знаење за болеста со која се соочуват корисниците па така недоволно запознаени сакаат пред нивните комшии и сограѓани да се представат како херои кои ете успеале да го дислоциираат центарот. Центарот во Куманово е еден од најдобрите и најубавите во Македонија со неколку простории од за работа со корисници како и психосоцијална работилница. И од самото отварање на центарот па до сега нема никаков проблем освен еден исклучок кога некој новинар со намера да направи сензација за Дневник сними корисник како инјектира во близина на центарот. За тоа не можеме да кажеме дека не е намерно направено, можеби е направено и со цел за сега пред локални избори да се крене глас и тоа да искочи во јавност а некој со ова да се експонира и да се престави како херој. Тоа е само еден случај кој не го порекнуваме но тие можат да се санкционираат а не поради такви проблеми да патат и пропаѓаат други корисници (пациенти) и нивните семејства покрај нив. Тие што сакаат и се трудат да го дислоцираат центарот нека земаат подобро се запознаат со болеста на зависноста. Да не ги дискриминираат корисниците и да знаат дека сите корисници не се исти. Постојат исклучоци и ке постојат и во иднина но за такви ке треба да се најде решение а не да се пресели центарот каде што се лекуваат сите други. Ова Петиција ја потпишуваат сите корисници и родители како и доктори, обични граѓани и сите оние што го разбираат проблемот на зависноста од дроги како и потреба за лекување. МЕТАДОНСКИОТ ЦЕНТАР ВО КУМАНОВО ДА СИ ОСТАНЕ НА ИСТОТО МЕСТО КАДЕ ШТО СЕ НАОЃА !!!

Sponsor

Association For Healthy Life Stiles PULSE - Kumanovo

Links


Share for Success

Comment

15

Signatures