claudette taylor

PETITIE IN VEDEREA MENTINERII PARINTELUI ARHIMANDRIT NIKODIM BIBART PREOT FONDATOR SI PAROH AL BISERICII INALTAREA SFINTEI CRUCI DIN UPLAND, CA

claudette taylor
54 people have signed. Add your voice!
6%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Upland CA, 2 Februarie 2020

Catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nicolae al Bisericii Ortodoxe Romane din Cele Doua Americi

In urma cu 30 de ani parintele calugar Nicodim Bibart a adunat in jurul lui români din Sudul Californiei si a infiintat biserica ortodoxa Inaltarea Sfintei Cruci. Dupa 20 de ani de munca in slujba Lui Dumnezeu, domnia sa a strans suficienti bani pentru a plati avansul achizitionarii actualei biserici din Upland. Toata restaurarea si pictarea busericii, inclusiv impodobirea altarului cu Sfantul Iconostas sculptat si pictat in Romania, ca si tot mobilierul bisericesc, au fost finantate de parintele Arhimandrit Nicodim si cu ajutorul doatilor facute de noi, enoriasii acestui sfant lacas. Acum ne bucuram sa intram in biserica noastra care ne aduce aminte de acasa.

Istoria personala a parintelui Arhimandrit Nicodim petrecuta sub regimul communist ne inspira profund mai ales pe cei varstnici care au trait in România lui Nicolae Ceausescu.

Sansa noastra, a enoriasilor, sa fim binecuvântati de un om neprihanit care a rezistat tentatiilor acestei lumi, este unul dintre motivele pentru care multi dintre noi conducem peste 150 mile sa venim la biserica. Harul, rabdarea, apropierea si intelegerea fata de noi toti este inca un motiv pentru care noi il urmam de atatea decenii. Disponibilitatea permanenta a domniei sale, dragostea cu care ne asculta la sfanta spovedanie si sfaturile induhovnicite care ni le da, reprezinta un model de urmat pentru noi si copiii nostri.

Dupa cum stiti mai exista si alte biserici romanesti in Sudul Californiei dar nici una nu este condusa de un calugar. Suntem intr-o situatie unica pe care vrem din tot sufletul sa o pastram. Inaltpreasfintia voastra fiind calugar, puteti intelege dragostea si aprecierea noastra pentru un om a carui viata este caracterizata de virtute.

Dragostea si dedicarea intregii vieti in slujba Lui Dumnezeu de catre un calugar este diferita de existenta unui preot care fluctueaza intre lumea spirituala si indatoririle unui cap de familie.

Secolul XXI ne lasa putin timp pentru rugaciune si reflexie. Orice preot cu responsabilitatea familiei personale este supus,ca si noi toti, la aceleasi neajunsuri cum ar fi lipsa de timp, lipsa de bani si grija pentru copii.

Arhimandritul Nicodim, neavând responsabilitatea unei familii personale, isi dedica tot timpul comunitatii, raspunzind oricand la nevoile celor care il solicita. Sfintia sa este renumit in tot Sudul Californiei pentru faptul ca nu refuza pe nimeni. Din nou, subliniem ca suntem binecuvantati cu o situatie exceptionala care nu dorim sa fie schimbata.

Archimandritul Nicodim are doar 68 de ani si isi indeplineste toate datoriile cu success iar in biserica este asistat de un diacon, un monah si doua ajutoare in altar. Datoriile financiare ale bisericii sunt cu greu sustinute de parohia noastra si nu ne permitem cheltuieli aditionale implicate de un nou preot. Decizia dumneavoastra de natura administrativa de a-l inlocui are rezonante emotionale puternice si tulburatoare pentru comunitatea noastra.

Religia ortodoxa este o traire spirituala pe care suntem convinsi ca Inaltpreasfintia Voastra doriti sa o incurajati si sa o dezvoltati. In acest colt de lume sunt multe religii, secte si biserici, care cauta permanent noi adepti. Noi asteptam din partea Inaltpreasfintiei Voastre stabilitate in aceasta lume diversa si schimbatoare. De peste 30 de ani parintele Arhimandrit Nicodim este pentru noi o prezenta care ne garanteaza continuitatea trairilor crestin-ortodoxe strabune si ne rugam Bunului Dumnezeu sa il tina sanatos timp cat mai indelungat.

Cuvintele de invatatura din Sfanta Scriptura pe care parintele Arhimandrit Nicodim ni le talmaceste in fiecare duminica, nu pot fi inlocuite in sufletele noastre de un alt preot.

Va rugam din suflet, Inaltpreasfintite Parinte, sa ne considerati doleantele si sa ne respectati dreptul de a ne pastra pastorul. Comunitatea bisericii noastre are in centrul ei un duhovnic pe care noi il apreciem si iubim profund.

Noul preot trimis de Inaltpreasfintia Voastra poate sa isi aduca aportul la pastrarea si intarirea credintei noastre stramosesti pe continentul American in alte comunitati românesti care nu au preot si biserica.

Intr-o societate dinamica in permanenta miscare, acest loc de rugaciune si traditie româneasca trebuie sa ne aduca ca si pâna acum stabilitate si comfort.

Va multumim pentru intelegere,

Parohia Bisericii Inaltarea Sfintei Cruci

Share for Success
54

Signatures