Muhammad Syafiee Mohd Rashid 0

PERMOHONAN MENGURANGKAN DAN MERINGANKAN KANDUNGAN PEMBELAJARAN DAN CARA PENILAIAN BAGI KURSUS SARJANA MUDA “ETHICS & MEDICAL JURISPRUDENCE” (EMJ) MBBS

143 signers. Add your name now!
Muhammad Syafiee Mohd Rashid 0 Comments
143 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Berhubung dengan perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa saya, pelajar perubatan tahun 4 Fakulti Perubatan, Universiti Teknologi MARA, wakil pelajar perubatan tahun 4 meminta budi bicara Dr mengurangkan dan meringankan kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240 Universiti Teknologi MARA.

2. Pertama sekali, kami amat menghargai pihak Doktor dan pihak fakulti menyediakan kursus ini untuk kami.

3. Untuk pengetahuan pihak Dr, kami merasa amat terbeban dengan kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240. Kami merasakan apa yang kami belajar di dalam kursus ini amat banyak dan mungkin berlebihan melebihi apa yang patut kami pelajari pada tahap sarjana muda.

4. Berkaitan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240, kami merasakan cara penilaian bagi kursus ini amat membebankan dan mungkin agak berlebihan kaedah penilaiannya.

5. Kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240 pada ketika ini, kami akui membebankan, menyusahkan, memberi tekanan emosi dan mengambil masa kami untuk belajar ilmu hakiki iaitu ilmu perubatan yang perlu kami pelajari.

6. Kami ambil maklum, kursus “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) sedang mula diadaptasi di semua kursus Sarjana Muda Perubatan di Universiti-Universiti di Malaysia. Kami mengambil maklum akan situasi ini dan kami bersetuju serta akur akan keputusan ini. Walaubagaimanapun, kami merasakan kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240 amat melebihi skop pembelajaran kami pada tahap sarjana muda.

7. Diharapkan agar permohonan kami ini mendapat maklum dan pertimbangan sewajarnya dariada pihak Doktor dan pihak fakulti. Kami amat berharap agar sesuatu dapat dilakukan oleh pihak Doktor dan pihak fakulti mengurangkan dan meringankan kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240. Kami amat berharap agar pihak Tuan dan fakulti dapat memahami keadaan kami.

9. Kami mempunyai beberapa hal dan perkara yang ingin kami kemukakan ke pihak doktor dan pihak fakulti tentang permasalahan kami mengenai kandungan pembelajaran dan cara penilaian bagi kursus sarjana muda “Ethics & Medical Jurisprudence” (EMJ) MBBS240.

11. Dilampirkan adalah senarai pelajar yang bersetuju dengan usul ini.

10. Sekiranya terdapat sebarang kemusykilan, sila hubungi saya melalui telefon atau WhatsApp di talian.

Pertimbangan daripada pihak doctor dan pihak fakulti amatlah dihargai.

Share for Success

Comment

143

Signatures