Azlan Isa 0

Semakan semula keputusan kursus SKAA4223 Seksyen 1, sesi 2-18/19

Azlan Isa 0 Comments
19 signers. Almost there! Add your voice!
100%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Petisyen ini adalah bagi menuntut pihak Fakulti Kejuruteraan Awam, UTMSpace bagi menyemak semula keputusan permarkahan bagi pelajar-pelajar subjek SKAA4223 – Analisis Struktur, seksyen 01 bagi sesi 2-2018/2019 di bawah kendalian pensyarah PM Dr Jamaludin Bin Mohamad Yatim berikutan adalah kerana terdapat ramai pelajar yang gagal berbanding lulus. Hal ini, menimbulkan keraguan munasabah yang mendorong kepada kemungkinan terdapat kecuaian, pengabaian, ‘mala fedes’ dan lain-lain tindakan di luar norma-norma dalam proses pengajaran mahupun permarkahan para pelajar.

Kami pegutus petisyen dengan ini mendesak supaya:

  • Seorang pensyarah lain yang berkelayakan yang wajar dengan subjek ini membuat semakan semula keatas permarkahan pelajar-pelajar yang terkesan.
  • Berdasarkan maklumbalas pelajar-pelajar tedahulu, terdapat trend yang sama iaitu ramai pelajar gagal di dalam kelas bimbingan PM Dr Jamaludin, justeru pihak Fakulti perlu membuat penilaian semula akan kesesuaian pensyarah tesebut.
  • Penilaian berterusan, PB(carry mark) pelajar perlu dimaklumkan kepada para pelajar supaya pelajar dapat membuat persediaan secukupnya. PM Dr Jamaludin sehingga keputusan peperiksaan akhir diumumkan tidak memaklumkan markah PB pelajar hatta bagi kertas ujian 1 (test 1) yang dibuat pada pertermuaan ke-3.
  • Mengugurkan PM Dr Jamaludin daripada program UTMSpace memandangkan beliau gagal memahami keperluan/teknik-teknik/kaedah mengajar pelajar-pelajar program separuh masa ini.

Share for Success

Comment

19

Signatures