Referendum Paks 2 szerződésének felmondására

135 people have signed this petition. Add your name now!
135 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Paks bővítése megszünteti a magyar energiaellátás függetlenségét és lehetetlenné teszi az új energiatechnológiák kifejlesztését. Paks a a magyar függetlenség legnagyobb ellensége ! Amikor a magyar energia jövőről döntünk, akkor népünk és unokáink jövőjéről is döntünk. Ez a kérdés közügy ! Ebbe nekünk beleszólásunk van és egy demokráciában a beleszólás eszköze a népszavazás.

A "paksi" energiastratégia egyik útja visszavezet a múltba, az idegen energiaforrások kiszolgáltatottságába, a másik út pedig egy olyan jövőbe vezet, mely Magyarországot újra az emberi haladás élcsapatába vezeti. Nem szabad hatalmas összegeket költenünk a múlt energiaforrásainak (mint a földgáznak) az importálására vagy az elavult és veszélyes atomenergiára, annak fenntartására, sőt bővítésére.

Ifjúságunk a nemzet jövője ! Erkölcstelenség az ő vállukra ilyen hatalmas anyagi terhet hagyni. Gyermekeink, unokáink boldogsága nagyban azon múlik, hogy lesz-e saját és kimeríthetetlen energiaforrásunk. Márpedig ahhoz, hogy megszülessen a népszavazás és azon társadalmunk a helyes utat válassza, szükséges nem csak az össznemzeti érdekeket szolgálni kivánó társadalmi tudat, de szükséges a tájékozottság és a tények pontos ismerete is.

Aláírásommal egyetértésemet fejezem ki a fennti referendummal, azzal hogy az energia politika nem pártpolitikai kérdés, hogy nincs jobb meg baloldali atomerőmű, csak kifizethetetlen és életveszélyes van, nincs liberális vagy konzervativ Paks 2, csak a magyar energia-függetlenséget felszámoló jövő van. Támogatom a Paks 2 szerződés felmondását.

Share for Success

Comment

134

Signatures