Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης 0

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ!

1014 people have signed this petition. Add your name now!
Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης 0 Comments
1014 people have signed. Add your voice!
68%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Άμεση επίταξη και επαναλειτουργία των νοσοκομείων «Παναγία» και «Λοιμωδών» Θεσσαλονίκης!

Να παρθούν τώρα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας!

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ίδιας μας της ζωής!

Οι νοσοκομειακές μονάδες και συνολικά οι υπηρεσίες υγείας στην Θεσσαλονίκη, πάσχουν από σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις χωρίς να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν το νοσοκομείο "Παναγία" και το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων “Λοιμωδών”. Και τα δύο αυτά νοσοκομεία είναι κλειστά από το 2013, οπότε και έκλεισαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημιουργώντας ένα μεγάλο έλλειμμα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δημόσιες υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ ως δημόσια νοσοκομεία, μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένει υποβαθμισμένη. Χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας Τούμπας (το μεγαλύτερο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης) δεν υπάρχουν μια σειρά από ιατρικές ειδικότητες, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στο Κ.Υ 25ης Μαρτίου που έχει στην ευθύνη του τα τοπικά ιατρεία της Καλαμαριάς.

Η ατομική ευθύνη, την οποία επικαλούνται συνεχώς, αν και αυτονόητη, αξιοποιείται για να κρύψει την κρατική, κυβερνητική ευθύνη.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών.

Δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Όσο και αν επιμένουν να μας επιβάλλουν τη σιωπή και την παθητική αναμονή, πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας με όποιο μέσο έχουμε.

Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή...Τη δυναμώνουμε!

Απαιτούμε:

  • Άμεση επίταξη του πρ. Νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ” έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Άμεση επίταξη του πρ. Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων “Λοιμωδών”, με τους αντίστοιχους όρους.
  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για ΜΕΘ και δωρεάν τεστ.
Πάρε μέρος στην προσπάθεια, υπόγραψε και συ!

Share for Success

Comment

1014

Signatures