Aud Hofsli Sør-Trøndelag 0

NEI til Trondheim Spektrum på Øya!

14 people have signed this petition. Add your name now!
Aud Hofsli Sør-Trøndelag 0 Comments
14 people have signed. Add your voice!
2%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Er ønsket om å huse John Mayer og Lady Gaga et godt nok argument for å bygge et splitter nytt Trondheim Spektrum på over 26.000 kvadratmeter og 28 m takhøyde (totalt sett blir gesimshøyde dobbelt så høyt som det er i dag)?
Og er egentlig Øya egnet som beliggenhet for konserter av denne størrelsen, med så mye transport og stor tilstømming av mange publikummere? For hva ligger egentlig bak vurderingen av den enorme utbyggingen? På spørsmål om beliggenhet og egnet åsted, svarer Stein Vanebo (Trondheim Concerts) som følgende til Adressa.no:

- Dette tar ikke vi stilling til. Vi forholder oss til et politisk vedtak, og tar utgangspunkt i det. Øya fungerer fint for transport av scenerigg, og når det gjelder publikum anbefaler vi uansett at alle bør gå til fots eller reise kollektivt når det er arrangementer midt i sentrum.

Hva skal egentlig til for at byutvikling skal bli et demokratisk diskusjon, og ikke havne under sentraliserte styresmakter innen næringsdrivende med egne interesser? Og når vi reiser diskusjonen om et nytt Trondheim Spektrum, hvorfor skal det da tvinges inn på smale Øya, i en blindvei med kun én hovedgate som passasje? Tør vi nevne at dette også er fremkomstvei for sykehusets kjøretøy? Hva er sjansen for katastrofe i en krisetilstand? Stor, mener vi.

Byggets dimensjoner utspiller seg på grunnlag av at både håndballkamper og internasjonale artister krever en slik takhøyde for å kunne gjennomføres. Enn så lenge er det kun artistenes scenerigging som holder ved dette, for påstander om at håndballkamper ikke kan gjennomføres med dagens takhøyde vet vi vel alle at ikke stemmer …
Det skal nevnes at landets tilskuerrekord er satt i Trondheim Spektrum i 2008. Ikke under håndball EURO, men den 16. november, da Byåsen tok i mot Levanger i Postenligaen og 5355 glade tilskuere tok turen innom… MEN

"Under håndball-EM i 2020 skal Trondheim Spektrum tilby sitteplass til nesten 8000 tilskuere. Det krever et stort areal – og mye tribuneplass.
– Hovedutfordringen har vært å plassere hallen på en slik måte at vi bevarer grøntområdene og kvalitetene på en av byens viktigste tomter, sier prosjektleder Siri Rørholt i Rambøll./ramboll.no

Er det verd å bruke 500 millioner på å tilby et rødt, hvitt eller blått flippsete til et par tusener ekstra tilskuere under en håndballkamp?

Hvis vi nå har et mål om å bruke 500 millioner på utbygging av Trondheim Spektrum. Hvor blir det av diskusjonen om å se på andre og bedre tilrettelagt lokasjoner? Hvorfor rive en hall som i dag leies ut året rundt, og hvor omstillingsprosessen gjør at idretten i Trondheim mister hele 231,5 timer i uken de kommende sesonger (http://www.adressa.no/100Sport/sprek/article721637.snd)?
Hvorfor ikke se på løsninger som dekker problemområder som faktisk trenger en endring, hvor det ikke bare blir kosmetisk jåleri til flere hundretalls millioner?

Share for Success

Comment

14

Signatures