Katya Sander 0

Lad Lause købe sig selv! Lad byen leve!

439 signers. Add your name now!
Katya Sander 0 Comments
439 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Kære Jørn Tækker,

du kan alene beslutte om du vil bevare og støtte et af de vigtige kultursamfund i Berlin, som er så centrale for at Berlin netop er den farverige og anderledes by, vi elsker den for. Du kan beslutte at sælge bygningen på Lausitzer Straße 10 til husets beboere selv. De byder dig 10 millioner euro, og vi håber inderligt at du vil imødekomme deres tilbud.

Berlins kulturliv er elsket af danskere og danske kunstnere, og du har ofte gavmildt støttet ophold i Berlin, for at vi kan få ny luft og inspiration under vingerne. Det er nemlig dét man får i Berlin, og det gør man på grund af steder som Lause og de mennesker, der har dedikeret deres liv til at skabe og leve sammen. Men Berlin er i en prekær og sårbar situation, og det er meget mere end bare en enkelt bygning, der går tabt når steder som Lause forsvinder. Det er også troen på, at vi faktisk kan leve og agere bare en lille smule anderledes.

Det er ikke kun beboerne i Lause, der har brug for deres hus. Det er alle os, der elsker at være i og suge til os i Berlin, hvor folk der tænker og lever anderledes er en enorm inspiration for alle os tilrejsende. De skaber en mangfoldighed og et mulighedsrum, som vi bliver inspirerede af, og tager dele og ideer med hjem til Danmark fra.

Hvis du vælger at sælge huset til dem, der har skabt det, vil du ikke kun redde et centralt kulturmiljø, men også hjælpe til med at Berlins kunst-og kulturliv forbliver unikt og frem for alt LEVENDE og GIVENDE.

Det er netop den levende, åbne og generøse by og bolig-form, som vi ved at du selv også værdsætter og gerne vil skabe, som finder sted i Lause. Berlins boligmarked er eksploderet over de sidste 10-15 år. Vi håber at du vil hjælpe os med at forhindre, at dét Berlin som vi elsker, forsvinder mellem fingrene på os, fordi det altid kun er den højestbydende der bestemmer.

Vi skriver til dig, fordi vi håber at du vil stå sammen med os når vi insisterer på at “den højestbydende” også kan være dem der tilbyder liv, mangfoldighed, åbenhed og glæde. Vi beder dig om at være med til at vise, at der er andet end penge, der har værdi!

Lad Lause leve! Lad beboerne købe bygningen! Lad dem købe den for 10 millioner Euro, som er absolut maximum for at de kan blive der selv.

Vi ved at et broget og inspirerende arbejds-, kunst- og kultur-miljø er dét, der skaber de mest værdifulde og varige kunstneriske resultater. Og vi ved at du også ved dette, og selv elsker netop den kunst, der er ny, overraskende, og kan og tør noget andet.

Vi skriver dette til dig fordi vi håber, at du kan se forbindelsen mellem den gode by, og adgangen til rum som kan defineres åbent og med generøsitet og overskud. Og fordi vi ved, at du også holder af kunst, og forstår på hvilken måde kunst i sig selv kan være “overskud”!

Du har hér muligheden for at sætte en helt ny standard for ejendoms-investorer, og vise vejen mod en fremtid, hvor der også er plads til kultur og kunst, og ikke kun til pengenes ræs ud over afgrunden. At redde Lause er ikke det samme som at redde hele Berlin, men det er at sætte et tydeligt eksempel. Du kan blive et forbillede ved at vise, at du forstår at netop en by som Berlin ikke havde været så meget værd i dag, hvis det ikke havde været for de mange mennesker der har investeret deres liv og eksistens i at bygge og bebo og bruge byen på måder, som kun er mulige, fordi de selv har gjort det, sammen. Ingen andre har gjort det for dem.

En by er kun de mennesker der bor i den. Og menneskene er kun dét, de kan skabe mulighed for at være. Du er én af dem, der om nogen kan se, forstå og anerkende rum til muligheder - og du kan selv være med til at lade dem eksistere og gro.

Folk vil huske dig for dette, og det vil give ekko langt ud over Berlin og Danmark!

Tænk hvis SoHo i New York eller bro-kvartererne i København havde formået at beholde nogle af de mange steder der engang var, så byen stadig kunne blomstre og gro nedefra, og på mere uforudsigelige måder? Tænk hvad disse byer kunne have været?

Lad os lære af historien, og anerkende at vi netop lige nu i Berlin har en historisk mulighed for at gøre noget andet, og pege mod en fremtid med mere mangfoldige og åbne byer!


Share for Success

Comment

439

Signatures