Jeroen B 0

Ekeren mist de tram.

96 people have signed this petition. Add your name now!
Jeroen B 0 Comments
96 people have signed. Add your voice!
48%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Binnenkort opent de tramlijn naar de Havanasite aan de Noorderlaan.

Niet naar Ekeren.


Ekeren groeit nog steeds. Vele nieuwe woningen en appartementen, nieuwe straten,… Maar op het vlak van openbaar vervoer worden geen maatregelen genomen.

Terwijl iedereen nu tracht om minstens 30.000 voertuigen van de ring te halen tijdens de spits, lijkt er bij ons niets te veranderen. Toch niet ten goede.

Groen ijvert al lang voor een beter uitgebouwd openbaar vervoer of alternatieven voor autobezit. Bvb. Na veel aandringen is er een Cambio plaats gekomen in Ekeren. Enkele maanden later gevolgd door een tweede omwille van het succes.

Het verhaal van de tram is niet nieuw. Het allerlaatste plan bracht de tram nog tot juist voor Ekeren, aan de Mieren. Maar ook dat project werd verkort tot de Havanasite.

Steeds met het argument dat er geen “draagvlak” is bij de Ekerenaar.

Hoe uiteindelijk de beslissing is genomen om de tram te schrappen is nog steeds een vraag. Een verslag vind je er niet van, de beslissing werd in de achterkamers bedisseld, zonder enige inspraak, onderzoek of discussie.

Is er een draagvlak? Groen denkt van wel. Daarom willen wij een petitie opstarten.

Wij vragen aan iedereen die een tram wil, minstens tot aan de Mieren, om zich kenbaar te maken. Zo kunnen we laten zien dat er wel een “draagvlak” bestaat.


Share for Success

Comment

96

Signatures