Isidoros Tsouros Northern Aegean 0

Έκκληση Πολιτών της Χίου για κινηματική δράση, για ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης.

35 people have signed this petition. Add your name now!
Isidoros Tsouros Northern Aegean 0 Comments
35 people have signed. Add your voice!
70%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Έκκληση Πολιτών της Χίου για κινηματική δράση, για ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης.

Είμαστε πολίτες της Χίου που μας ενώνει η αγωνία για την εντεινόμενη κοινωνική διάλυση και την επίθεση της ευρωπαϊκής και ελληνικής ολιγαρχίας κατά ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως τα σπίτια μας, το φυσικό περιβάλλον, τα σχολεία, την υγεία μας. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. και με το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε σε ένα αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα βάζει πρώτα τον άνθρωπο και όχι τις τράπεζες, τον τυφλό καταναλωτισμό και τον σκανδαλώδη πλουτισμό μιας μειοψηφίας. Τα κομμάτια της πραγματικότητας μας συνολικά αλλά και στη Χίο:

• Η ανεργία του ενός τρίτου του πληθυσμού, η μόνιμη αγωνία των ακόμη εργαζόμενων με την επισφάλεια, την προσωρινή και μερική απασχόληση, η κατάργηση κάθε εργατικής προστασίας, η δια βίου λιτότητα, η άδικη φορολογία των κατώτερων και πρώην μεσαίων στρωμάτων , η κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, τα χαράτσια που αλλάζουν ονόματα, είναι ξεκάθαρο πως οδηγούν στην οικονομική αλλά και κοινωνική μας εξόντωση. Η στρατηγική της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι μια νέα κοινωνία χωρίς κοινωνικά δικαιώματα και με άθλια εισοδήματα για τη μεγάλη πλειοψηφία, τον κόσμο της εργασίας. Ένας νέος καπιταλισμός για τους λίγους και μόνο γι αυτούς. Ένα σύστημα που «δεν θα χωράει το 60-70%του πληθυσμού είναι η πρότασή τους. Και για εμάς αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

• Συγγενείς μας, φίλοι και γείτονες θα βρεθούν για πρώτη φορά απέναντι στους πλειστηριασμούς που επισπεύδουν οι τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση. Θα χάσουν τα σπίτια τους και θα βρεθούν στο δρόμο!

• Το ασφαλιστικό πλέον κατακρεουργείται. Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ αλλά και όλων των άλλων ταμείων που μέχρι τώρα στήριζαν τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους της οικογένειας τους είτε αρχίζουν να ζουν είτε ζουν ήδη στη φτώχεια και βλέπουν την εξαθλίωση να πλησιάζει.

• Ευρωπαϊκά και ελληνικά συμφέροντα με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, σχεδιάζουν ιδιωτικοποιήσεις όσου δημόσιου πλούτου έχει απομείνει. Αυτή τη φορά κινδυνεύει άμεσα και το φυσικό περιβάλλον, τα βουνά και οι θάλασσες μας από ολιγάρχες που με το πρόσχημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να καταστρέψουν όλη τη χώρα και φυσικά και τη Χίο χτίζοντας εκμεταλλεύσεις χωρίς να σέβονται τίποτα. Το κέρδος πάνω από όλα και από τους ανθρώπους και το περιβάλλον

• Το προσφυγικό ζήτημα θα ταλανίσει την Ελλάδα και φυσικά τη Χίο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ελληνική κυβέρνηση με την αδράνειά της δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, ούτε για τους κατοίκους των νησιών των οποίων η καθημερινότητα θα υποβαθμιστεί. Αντιθέτως η άρνηση του δακρύζοντος πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καταργηθεί ο φράκτης στον Έβρο και να δημιουργηθεί ασφαλής διέλευση- έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Η φύλαξη των συνόρων μας έχει ανατεθεί στη FRONTEX που οι άνθρωποί της αδιαφορούν για την διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν. Ακριβοπληρωμένα στελέχη των ΜΚΟ και του ΟΗΕ κατακλύζουν το νησί την ίδια στιγμή που οι πρόσφυγες καλούνται να μένουν σε πλαστικές τρώγλες, ενώ παράλληλα μεθοδεύεται από τη Γερμανία ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα αυτή εφόσον δεν ανατραπεί είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και εν τέλει του φασισμού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος για να ανατραπούν όλα αυτά θα είναι δύσκολος και μακρύς.Δεν έχουμε αυταπάτες. Ταυτόχρονα δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε την κατάργηση του κράτους δικαίου, τη διάλυση της κοινωνίας και την παράδοση του φυσικού περιβάλλοντός μας στις μπουλντόζες των επιτήδειων. Θα αγωνιζόμαστε συνεχώς απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά και τον κοινωνικό αυτοματισμό που αποπροσανατολίζει για τα αίτια της κατάστασης που ζούμε. Θα χρειαστεί αγώνας, ανιδιοτέλεια, υπομονή και πείσμα. Γνωρίζουμε όμως ότι είμαστε περισσότεροι. Αυτοί, οι ντόπιες και διεθνείς δυνάμεις του κεφαλαίου οργάνωσαν και υλοποιούν τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Με τα ΜΜΕ που παραπλανούν και κυβερνήσεις που δίνουν γη και ύδωρ προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν θα αντέξουν για πάντα και χρέος μας είναι να επιταχύνουμε τις εξελίξεις.

Η Χίος πρέπει να δώσει το δικό της παρόν την 12 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην σκληρή ταξική πολιτική του Τρίτου Μνημονίου, όπως και στις 11 Νοεμβρίου, τοπική επέτειο κατά την οποία πρέπει να αναδειχθεί η αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση στη νησιωτικότητα. Με την υπογραφή μας στο κείμενο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τις δύο αυτές ημέρες.

Χίος, 8 Νοεμβρίου 2015

Αθανασάκη Βάσω

Αντάλης Νικόλαος, Άνεργος

Αντώνογλου Δημήτρης, Εκπαιδευτικός

Αποστολίδης Μιχάλης, Πολιτικός Μηχανικός

Ασπρούλης Κωνσταντίνος, Υποπλοίαρχος Ε.Ν

Βασιλάκη Μαρία, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Βαφιά Μαρίκα, Δασκάλα

Βολίκας Κοσμάς

Γαϊτάνος Αλέκος, Δημοτικός Υπάλληλος

Γεωργούλη Βίκυ, Έμπορος

Γκαρδαλίνου Γεωργία

Γκιουβέτση Αγγελική, Πρόεδρος Σωματείων ΟΤΑ Χίου

Δανιάς Μικές

Δημητρακόπουλος Παναγιώτης, Πολιτικός Mηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ

Δημητρίου Βασιλική, Έμπορος

Διαμάντας Ανδρέας, Μαθηματικός

Θεοδώρου Σωτήρης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Καβύρης Παντελής μουσικός

Καλόγερος Παντελής, Ολυμπιονίκης με Αναπηρία, Δημοτικός Υπάλληλος

Καρπαθάκης Χρήστος

Καρράς Ιωάννης, Γεωλόγος

Κριμιζής Μικές, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χίου

Κρουσουλούδη Ιφιγένεια, Έμπορος-Οπτικός

Κούνουπας Νίκος, Έμπορος

Κουτσοδόντης Γιάννης, Νοσηλευτής

Λαβατσής Δημήτρης, Συνταξιούχος

Λαμπίκη Σοφία, Εκπαιδευτικός

Λιαδή Καλλιόπη

Λουτράρης Νίκος, Φιλόλογος

Μάντζαρη Αναστασία

Μαυρέλος Βασίλης, Δάσκαλος-π. Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Μπαμπάκου Δήμητρα, Ζωγράφος

Ντούλλος Αποστόλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ξενιάδη Εμμανουέλα, Γιατρός

Παπαδόπουλος Σάκης

Παππάς Βασίλης Πρόεδρος ΟΕΒΕ Χίου

Παραδείσης Θωμάς μέλος συμβουλίου ΟΕΒΕ

Πυκνή Δέσποινα, Δασκάλα

Σκανδάλης Ιωάννης

Στεργιόπουλος Θεολόγος

Συράκης Δημήτριος - Ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος της Ν.Ε Χίου του Τ.Ε.Ε

Τσούρος Περικλής, Έμπορος

Τσούρος Σιδερής, Νομικός

Φιστουρής Αχιλλέας, Δάσκαλος

Φωκά Κατερίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος


Share for Success

Comment

35

Signatures