Zoltan Chadaide 0

Béketelep fejlődése

132 people have signed this petition. Add your name now!
Zoltan Chadaide 0 Comments
132 people have signed. Add your voice!
14%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Szeged béketelepi lakosként csatlakozom és egyetértésemet fejezem ki az alábbi levélben foglalt kezdeményezéssel kapcsolatban.

---------------------------------------------------------------------

Címzett:

Lauer István

Szeged 2. számú egyéni választókerület képviselője

Szeged, Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala

Szeged, Széchenyi tér 10-11. 6745 Pf.473

Tárgy: Kérelem

Tisztelt Képviselő Úr!

Béketelepnek hozzávetőleg 2000-2500 lakosa van. Sokan közülünk születésük óta, mások évek-évtizedek óta vallják Béketelepen otthonuknak, szeretik ezt a városrészt. Együtt élünk itt ős-béketelepiek és sok újonnan jött fiatal család gyerekekkel, ezért az élhető környezet feltételeit a gyerekektől a nyugdíjasokig biztosítanunk kell.

Béketelepnek különleges adottságai vannak. A város szélén fekszik a természeti környezettel, erdővel, szántókkal összefonódva áraszt kedves, falusias hangulatot, de Szeged egyik legfontosabb kapuja is egyben, hiszen az 5-ös utat köti össze a város északi részeivel.

Bár városrészünk az utóbbi években egyre jelentősebb beruházások szomszédjává vált, gondolunk itt a beváráslóközpontra és az ELI-re, illetve jelentős parcellázás és közművesítés próbal további lakosokat idevonzani, mi mégis úgy érezzük, hogy a fejlődés méltatlanul elkerülte Béketelepet.

Jelen kérelmünkkel, melyet online és offline …. (az aláírásgyűjtés lezárása után fogjuk pontosítani) számú felnőtt lakos írt alá, az itt lakók legfontosabb kéréseit szeretnénk a Város felé tolmácsolni, illetve párbeszédet kezdeményezni városrészünk jelenéröl, jövőéről és fejlődéséről.

Az alábbi pontokat a „Béketelep a mi kis közösségünk” facebook-csoportban tett posztok és hozzászólások alapján állítottuk össze. Elsősorban a biztonságra helyezzük a hangsúlyt. Emellett kulturális életünkkel, illetve lakókörnyezetünk kényelmi, esztétikai kérdéseivel kapcsolatos kéréseinket soroljuk fel.

 • Sebességcsökkentő borda, fekvőrendőr elhelyezése a nagy forgalmú 30-as zónában elhelyezkedő utcákban:
  • -Tapolcsányi utca
  • -Az Óvoda előtti kereszteződés
 • A Hosszú utca felújítása. Jelenleg az állapotok elfogadhatatlanok és nagyon komoly veszélyt hordoznak magukban.
 • A járdák felújítása. Korábban Képviselő Úr felajánlott homokot és betonlapokat (http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/jovore_szabadulhat_meg_beketelep_az_atmeno_forgalomtol/2517287/). Kérem engedje meg, hogy ezt tisztelettel visszautasítsuk. A járdák karbantartása önkormányzati feladat, ezt a lakosságra hárítani nem etikus és nem igazságos.
 • A Régiposta-Napos út sarkának rendbetétele a Bolt előtti részen.
 • A vasúti átjáró kerékpáros és gyalogos sávjának kialakítása a Vértói út kerékpáros/gyalogos útjáig.
 • Közvilágítás a Zsámbokréti sor folytatásában levő kerékpárúton.
 • A buszjárat meghosszabbítása a Hosszú utcáig.
 • Az Óvodában a nyílászárók, ebédlő, mosdó, folyosó felújítása.
 • A focipálya felújítása, rendbetétele.
 • A játszótér további fejlesztése, szabadtéri edzőpálya kialakítása.
 • Az orvosi rendelő fejlesztése, parkoló kialakítása, a környezetének rendbetétele.
 • Szeretnénk pezsgőbb közösségi életet. Ezen sokat segítene egy közösségi tér kialakítása padokkal, szabadtéri főzőhellyel ahol közösségi programokat, családi napot, sportnapokat, találkozókat lehet szervezni vagy, ahol a nagyobb gyerekek is gördeszkázhatnak, korcsolyázhatnak.

Növekszik a forgalom az egész városrészben, beleértve a 30-as zónákat. Sajnos sokan nem tartják be a sebességkorlátozást, ezzel veszélyeztetve az aszfalton közlekedő kerékpárosokat, az utcán játszó gyerekeket.

Tisztelettel kérjük Képviselő Urat a fenti kéréseinket képviselje a Város, illetve az Önkormányzat illetékes fórumain. Emellett érdeklődnénk, hogy Béketelep fejlesztésére a jelenlegi ciklusban milyen források bevonására tett kísérletet, milyen pályázati lehetőségeket keresett, illetve a jövőben milyen források bevonását tervezi.

Reméljük kérelmünkkel eredményes és gyümölcsöző párbeszédet kezdeményezhetünk. Részünkről biztosítani szeretnénk Önt, hogy a lakosság kész tevőlegesen is hozzájárulni céljaink eléréséhez, például az erdő kitakarításában, vagy egyéb társadalmi munkák szervezésében és elvégzésében.

Kérelmünket eljuttatjuk Polgármester úrnak és a Városüzemeltetési, Fejlesztési És Környezetvédelmi Bizottságnak is.

Szíves közreműködését előre is köszönjük!

Share for Success

Comment

132

Signatures