penduduk prihatin 0

BANTAHAN RAKYAT : PERPINDAHAN KE SIERRAMAS

10 people have signed this petition. Add your name now!
penduduk prihatin 0 Comments
10 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Kami rakyat Kampung Tengah ingin membantah tindakan kejam Nurul Farah dan suaminya Mohd Nazri yang bercadang untuk berpindah keluar dari rumah Kampung Tengah ini dalam masa terdekat ini. Tindakan pasangan suami isteri ini telah mencetuskan kemarahan dan rasa tidak puas hati teramat sangat penduduk setempat sehinggakan terdapat ura-ura yang mengatakan bahawa penduduk kampung sedang merancang untuk merusuh dan pertumpahan darah akan berlaku kerana orang kampung berjanji akan menggunakan kekerasan keatas beberapa ekor lembu pada hari Ahad, 5/10/2014 sebagai tanda protes.


Untuk mengelakkan pwekara tidak baik dari berlaku, kami ingin meminta dan merayu sekali lagi pada pasangan suami isteri ini agar tidak berpindah keluar dalam waktu terdekat seperti yang dirancang. Pihak kami telah merujuk dengan ketua kampung yang baru dilantik bagi Kampung Tengah ini iaitu Cik Timah, yang juga bekas ketua kampung Sierramas. Menurut YB Timah, beliau juga amat tidak beretuju dengan tindakan yang digelar "Gombak Move" yang cuba dilakukan oleh kedua ibu bapa nya. para pengikut tegar YB Timah (nama dirahsiakan kerana masih dibawah umur) juga mengutuk sekeras kerasnya tindakan ini dan telah mengugut untuk berdemonstrasi dan menangis tanpa henti jika rancangan ini diteruskan juga. Selain itu, makcik makcik serta nenek-nenek yang telah menduduki kampung ini selama hampir atau lebih 30 tahun juga menentang tindakan ini. Mereka turut mengecam tindakan in dan berjanji akan ada nya tumpahan darah pada hari Ahad ini jika pelan perpindahan ini diteruskan.

Jadi untuk mencapai persetujuan dan perdamaian saya ingin mencadangkn supa petisyen ini di tandatangani oleh penduduk setempan dan akan diserahkan kepada Nurul Farah dan Mohd Nazri dengan harapan mereka menimbang semula keputusan yang telah dibuat dan bersetuju untuk berpindah keluar di kemudian hari (mungkin lagi sebulan atau dua bulan) . Sekian.

Share for Success

Comment

10

Signatures