Bruno Impens 0

Zebrapaden aan school

108 people have signed this petition. Add your name now!
Bruno Impens 0 Comments
108 people have signed. Add your voice!
44%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Enkele weken geleden kreeg de straat voor de Sancta Maria Basisschool in Leuven een nieuwe asfaltlaag, maar de zebrapaden werden niet opnieuw geschilderd en de verkeersdrempels zijn ook verdwenen.
Na telefonische navraag bij de stad bleek dat die er ook niet meer zouden komen, omdat de hele binnenstad van Leuven zone 30 wordt en er geen zebrapaden of verkeersdrempels meer nodig zouden zijn. 

Zowel de school als de ouderraad maken zich grote zorgen over de veiligheid van de schoolgaande kinderen. Een drukke straat zonder zebrapaden zorgt voor chaos en onveiligheid in het verkeer. Hoe leg je aan een kind uit hoe je veilig oversteekt als er zelfs geen zebrapaden meer zijn aan de school? De kinderen kunnen de indruk krijgen dat ze altijd en overal mogen oversteken. Voor de automobilisten en fietsers is het ook niet duidelijk wanneer ze moeten stoppen. De meeste auto’s en fietsen stoppen voor een zebrapad, maar hoe moeten ze zich gedragen in een straat vol kinderen die in principe om het even waar kunnen oversteken?
 
De omgeving van de scholen is al lang zone 30, maar daar werden vroeger de zebrapaden niet afgeschaft. De ervaring leert dat er in de praktijk vaak veel sneller wordt gereden en dat de ‘pakkans’ heel gering is. Het lijkt er dan op dat de kinderen in een straat zonder zebrapaden als verkeersremmers moeten dienen.
 
De verkeerssituatie rond Sancta Maria is extra gevaarlijk omdat de schoolpoort net achter een scherpe bocht ligt en de fietsenstalling aan de overkant van de straat ligt. Dat maakt de kans op ongelukken nog groter.
Ouders en kinderen zijn niet op de hoogte van de zone 30 beslissing en de gevolgen daarvan. Kinderen die te voet naar huis gaan vinden binnenkort misschien op het hele traject geen zebrapaden meer


Ons idee:
Waarom besparen op een paar potten verf en wat snelheidsremmers, zeker in een drukke schoolstraat?

Links

Share for Success

Comment

108

Signatures