Petar Mas 0

Deklaracija povodom obilježavanja Svjetskog Dana borbe protiv AIDS-a 2011.

49 people have signed this petition. Add your name now!
Petar Mas 0 Comments
49 people have signed. Add your voice!
49%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

U Hrvatskoj nažalost postoje brojni primjeri kršenja ljudskih prava i stigmatizacije osoba koje žive s HIV-om. 

Stigma i diskriminacija su problemi s kojima se oboljeli od HIV/AIDS-a susreću gotovo svaki dan i predstavljaju najveću prepreku prevenciji širenja virusa, osiguranju odgovarajuće njege, podrške i liječenja. 

Neinformiranost, mitovi o prijenosu virusa, društveni strahovi vezani uz seksualnost, neadekvatno medijsko praćenje epidemije dovelo je do izopćavanja oboljelih iz mnogih sfera socijalnog života i predrasuda protiv kojih se svi trebamo boriti. 

Odlučimo se za promjenu već danas! Pomognimo omogućiti oboljelima od HIV/AIDS-a pravo na život bez diskriminacije, te jednakost u pravnom, socijalnom i medicinskom smislu. 

To je moguće samo kroz sustavno informiranje, edukaciju i podučavanje svih slojeva i skupina društva, jer predrasude potječu iz neznanja, a informiranost je glavno oružje protiv njih. 

Ovom deklaracijom potvrđujem da ću kontinuirano educirati sebe i druge o putevima prijenosa i prevenciji širenja HIV infekcije, da neću diskriminirati niti stigmatizirati oboljele od HIV/AIDS-a, da neću svjesno ugrožavati njihova ljudska prava, da ću svakodnevno u privatnom i poslovnom životu prakticirati toleranciju te poticati druge da čine isto.

Links


Share for Success

Comment

49

Signatures