Tobias Petersson Skåne County 0

VI KRÄVER ATT SVENSKA REGERINGEN FRAMFÖR TILL PALESTINSKA MYNDIGHETEN ATT LÖNER TILL TERRORISTER MÅSTE UPPHÖRA

212 people have signed this petition. Add your name now!
Tobias Petersson Skåne County 0 Comments
212 people have signed. Add your voice!
22%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

GÖR DIN RÖST HÖRD:

Sveriges regering väljer att fortsätta vara tyst om utbetalningar till terrorister. Det gör inte vi.

Den 18 maj släppte undersökningsinstitutet Palestinian Media Watch(PMW) rapporten "Is the PA lying to Western donors? The PA claims to have stopped paying salaries to prisoners; PMW's evidence shows otherwise". Rapporten visar att Sverige och andra givarländer kan ha blivit lurade av den Palestinska myndigheten att tro att biståndspengar som är direktstöd till Palestinska myndigheten (som främst går via EU:s Pegase-mekanism) inte längre går till att belöna terrorister.

Sedan rapporten släpptes har PMW blivit inbjuden till Storbritanniens, Tysklands och Nederländernas parlament där politiker nu fördömt Palestinska myndighetens handlande mot bakgrund av PMW:s rapport.

Den 19 maj meddelar statssekreterare Ulrika Modéer att Sverige avser ge 40 miljoner kronor i stöd till den Palestinska myndigheten till "löner och pensioner". Utbetalningar ska enligt Modéer ske i början av juni.

Utrikesminister Margot Wallström har vid upprepade tillfälle sagt att erkännandet av Palestina ger Sverige möjlighet att ställa mer krav på Palestina.

Vi kräver att Sveriges regering ställer som krav på Palestinska myndigheten och president Mahmoud Abbas att utbetalningar till dömda terrorister upphör med omedelbar verkan.

Vi kräver att de 40 miljoner kronor som ska utbetalas i juni via EU:s Pegase-mekanism fryses inne och om de hinner bli utbetalda att Sverige verkar för att pengarna dras tillbaka tills man utrett hur det står till med utbetalningar till terrorister.
Rapporten finns länk till nedan:

http://tinyurl.com/pylo6zv


____________________________________________________


Förutom att signera denna petition så kan du skriva till beslutsfattare:

Ta chansen och gör din röst hörd och skriv till regeringskansliet redan idag. Kopiera texten ovan bara och skicka till epost nedan:

ud.registrator@regeringskansliet.se

ulrika.modeer@regeringskansliet.se

margot.wallstrom@regeringskansliet.se

Share for Success

Comment

212

Signatures