Мариола Яръмова 0

В подкрепа на примабалерината на Софийска опера ВЕСА ТОНОВА

451 people have signed this petition. Add your name now!
Мариола Яръмова 0 Comments
451 people have signed. Add your voice!
46%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

П О Д П И С К А

в подкрепа на примабалерината ВЕСА ТОНОВА

Талантливите хора в една държава са нейно национално богатство, което ТРЯБВА ДА СЕ ОПАЗВА! Техните творчески успехи ТРЯБВА да бъдат съхранени за следващите поколения!

Докога чрез административни актове ще се убиват талантливи хора в България??? (Спомнете си масовото уволнение на плеяда известни актьори през 90-те години!)

Моля, прочетете чл. 328, т.1, ал.10 от КТ, където съвсем ясно е написано, че работодателят, МОЖЕ, но не е ЗАДЪЛЖЕН да използва това си право, за да прекрати трудов договор! Това е същността! От юридическа гледна точка може да е издържано, но кой директор се лишава толкова лесно от изпълнител, чиито спектакли носят големи приходи!?

Къде е художественият съвет в Софийска опера и балет, който да вземе отношение за качеството на работата на примабалерината Веса Тонова? (Такъв съвет отдавна НЕ съществува!)

След 26 години отдаденост на балетното изкуство, не Веса Тонова трябва да си тръгне от българската сцена и театъра, а тези, които „спазвайки“ закона, издадоха този неморален акт срещу изявената ни балерина!

Творческият огън, запален веднъж в душата на един творец, не може да бъде изгасен чрез закон и това историята го доказва!!!

Тъй като все още Софийска опера и балет е държавна институция и всички ние плащаме заплатите на нейното ръководство, имаме право да поискаме:

ВЪРНЕТЕ ВЕСА ТОНОВА НА СЦЕНАТА И В ТЕАТЪРА С ТРУДОВ ДОГОВОР!


МОЛЯ, ПОДКРЕПЕТЕ ПРИМАБАЛЕРИНАТА ВЕСА ТОНОВА!

Share for Success

Comment

451

Signatures