Kanadai magyarok 0

Szolidaritás Magyarország tanáraival és diákjaival Kanadából!

44 people have signed this petition. Add your name now!
Kanadai magyarok 0 Comments
44 people have signed. Add your voice!
44%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Tisztelt magyar pedagógusok!

Elolvastuk nyílt levelüket, melyben a magyar közoktatás lerombolásáról, a tanárok, diákok és szülők egyre fokozódó elkeseredéséről adnak hangot. Megértettük mindennapi gondjaikat, nehézségeiket, amelyek ellehetetlenítik munkájukat, megkeserítik az életüket. Utasításokat követő robotként tekint a hatalom a tanárokra és a diákokra egyaránt. A tanároktól és helyi iskoláktól meg von minden autonómiát, a diákokat pedig arra igyekeznek nevelni, hogy kritikai gondolkodás, kreatívitás és önálló cselekvés nélkül, a hatalmon lévőktől függve éljék le életüket. Egy feudális világot igyekeznek építeni és ezért kellett lezülleszteni a közoktatást. Ezen nyílt levélben teljes mellszélességgel támogatjuk az Önök követeléseit.

Nem csak szavazati joggal rendekező magyar allampolgárokkent, hanem szülőhazánkat szerető, azzal Kanadában is kapcsolatban álló emberekként. Köztünk is vannak pedagógusok. Legtöbbünknek van Magyarországon rokona, barátja, aki jelenleg tanulmányokat folytat, vagy az oktatás területén dolgozik akiért aggódhatunk. De nem is ez a lényeg.

Az oktatás valóban az egyik legfontosabb dolog, ami a jövőt szolgálja. A jelenlegi helyzet, amit Önok részletesen bemutattak (és egyébként már nagyon sokan éreznek a saját bőrükön Magyarországon), igen kedvezőtlen jövőképet fest. És ez már túlmutat rokonaink, barátaink életén, ez az egész ország jövőjét veszélyezteti.

Követeljük, hogy a peticiójukban foglalt minden kérésüket - hiszen magától értetődő, józan, alapvető szolgáltatásokra vonatkozó kérések - maradéktalanul teljesítse a kormányzat!

Önökkel vagyunk!

Share for Success

Comment

44

Signatures