Jovan Dimitrov 0

Стоп за кичот по телевизиите

28 people have signed this petition. Add your name now!
Jovan Dimitrov 0 Comments
28 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

- Да направиме некој вид на здружение каде ќе ги дефинираме и прецизираме нашите барања (да се тргне шундот од ТВ) и ќе ги направиме јавно достапни.

- Да искористиме сервис за онлајн петиција која би побарале поддршка од јавноста да биде потпишана и да ја упатиме до Македонска медиумска асоцијација на национални телевизиида ја испочитува и да ги тргне булшит сериите и шоута од програмата
- Да побараме од македонските производители да не се рекламираат за време на овој шунд во спротивност ќе ги избегнуваме нивните производи

Што сето ова би значело:

- Ќе се подобри квалитетот и едукативната страна на програмите и ќе се „разбудат“ телевизиите да наоѓаат квалитетни содржини наместо класичен булшит
- Ќе се натераат да продуцираат сопствена програма во отсуство на странски квалитетни сериски филмови или документарки, кои ете им се многу скапи.
- Тоа ќе значи повеќе работа за нашите креативни работници и одговорност на медиумите дека не може да протињаат глупи ефтини шоуа и серии, со крајна цел лично богатење и да се повикаат на јавна одговорност.

Па да почнеме од петицијата :)

Share for Success

Comment

28

Signatures