Ελεγχόμενη Στάθμευση για μόνιμους κατοίκους

12 people have signed this petition. Add your name now!
12 people have signed. Add your voice!
2%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Παρκάρισμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ολοι γνωρίζουμε ότι η στάθμευση στο Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται χρόνια με εισιτήριο. Υπάρχουν κάποιες δωρεάν θέσεις για όλους και οι μονιμοι κάτοικοι παρκάρουν παντού δωρεάν με το σήμα μόνιμου κατοίκου.

Από το 2018, η πόλη χωρίζεται σε μπλέ θέσεις αποκλειστικά για κατοίκους και άσπρες αποκλειστικά για επισκέπτες. Ο μόνιμος κάτοικος θα πάρει νέο σήμα. Αντιστοιχεί 1 σήμα ανά νοικοκυριό. Οι δωρεάν θέεις καταργούνται. Οι μπλε θέσεις φυσικά είναι ελάχιστες

Αυτό σημαίνει ότι

  1. Αν ένα αυτοκίνητο με σήμα μόνιμου κατοίκου παρκάρει σε θέση επισκέπτη πληρώνει εισιτήριο και πρέπει να μετακινηθεί σε 4 ώρες! Ειδικά για το κέντρο της πόλης, όπου κανένας μόνιμος κάτοικος δεν μετακινεί το αμάξι του αν δεν υπάρχει λόγος, οι μπλε θέσεις θα είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένες. Μέχρι τώρα, για να παρκάρουμε επιλέγαμε ώρες που έφευγαν οι επισκέπτες και άδειαζαν θέσεις. Τώρα θα τις βλέπουμε και θα τις προσπερνάμε για να βρούμε μόνο μπλε θέσεις ή θα πληρώνουμε και θα τρέχουμε να το μετακινήσουμε με την πρώτη ευκαιρία!
  2. Αν μία οικογένεια έχει δεύτερο αυτοκίνητο, δεν μπορεί να το παρκάρει πουθενά δωρεάν σε ΟΛΟ το Δήμο Θεσσαλονίκης. Μέχρι τώρα το έβαζε σε κάποιο στενό ή χώρο που ήταν δωρεάν. Τώρα θα πρέπει είτε να πληρώνει υπέρογκα ποσά στο Δήμο(1,7€ την ώρα) είτε να νοικιάσει θέση πάρκινγκ.
  3. Με την κατάργηση των δωρεάν θέσεων δημιουργείται πρόβλημα σε όλους όσους δουλεύουν στο κέντρο. Μέχρι τώρα πήγαιναν πρωί για να βρουν μια δωρεάν θέση. Τώρα θα πρέπει να πληρώνουν!

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή:

  1. Να παρέχει σήμα κατοίκου και στα δεύτερα αυτοκίνητα ή να επαναφέρει έναν αριθμό επαρκών δωρεάν θέσεων.
  2. Να αυξήσει τον αριθμό μπλε θέσεων!
  3. Να επιτρέψει τη δωρεάν στάθμευση των κατοίκων στις άσπρες θέσεις.

Κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε δημότες με οικογένειες. Δεν είμαστε αριθμοί.

Share for Success
12

Signatures