andries andries 0

sporthal groenstraat oudenaarde

15 people have signed this petition. Add your name now!
andries andries 0 Comments
15 people have signed. Add your voice!
15%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Meer dan 300 handtekeningen in 14 dagen tijd op de papieren versie. Nu starten we de online campagne. DE PETITIE in het kort:

- geen stedelijke sporthal in de Groenstraat

- geen avondlijk verhuur van de sporthal van de scholengemeenschap

- geen extra verkeersdruk in de Groenstraat en omliggende straten

- geen extra parkeerproblematiek

- geen bijkomende milieuhinder (zoals wateroverlast, de riolen kunnen zo'n toevloed aan water niet aan)

- geen extra lawaai 's avonds voor de buurt

- geen aantrekking van vandalisme

- geen schending van privacy

 Hou rekening met onze grieven en zoek naar alternatieven

 Gedetaileerde info:

Geen verhuur van de sportzaal in deze woonbuurt: fout project, foute locatie!

Dat het stadsbestuur toejuicht dat de leegstaande bebouwing aan de Groenstraat plaats zal ruimen voor overdekte sportinfrastructuur, kan goed zijn. De bedoeling is namelijk om langs de Groenstraat twee sportzalen van respectievelijk 1.400 en 750 m² te bouwen.
Verder is er een ruimte van ongeveer 500 vierkante meter voor kleedkamers en vergaderlokalen voorzien, én een cafetaria (werd mondeling toegelicht dor de coördinator).

De stad Oudenaarde is bereid om voor het gebruik jaarlijks 47.500 euro te betalen en dit voor een periode van dertig jaar. (opgelet: het project wordt voor 60% gesubsidieerd met belastingsgeld, wat uiteindelijk tot oversubsidie zal leiden).

 Er is reeds een principieel akkoord om te participeren in een bouwproject van het katholiek onderwijs. Maar men vergeet dat die sportzaal midden in een woonbuurt ligt. Oudenaarde heeft al drie sporthallen en straks wordt er in Petegem alsook in Maarkedal een nieuwe sporthal geopend waardoor er veel clubs zullen verhuizen.

Hierdoor stelt men zich in de buurt veel vragen De parkeergelegenheid in de omgeving moet nog worden onderzocht....en wat met de omgevingshinder: rokers buiten, foutparkeren in de straat,een cafetaria in een woonzone, die niet al te vroeg zal sluiten?!? ... en we zijn helemaal nog niet aan het einde van ons Latijn.

 Daarom streeft het Groenstraat-comité naar een open communicatie en meer inspraak.

Vandaag ziet u deze petitie:

Wij, inwoners van de Groenstraat, Fortstraat, Blekerijstraat, Wostine, Binneneindries, .... zijn niet akkoord met de huidige gang van zaken:

de sportzaal voor de scholengemeenschap is welkom, maar het avondlijk verhuren aan de stad Oudenaarde moet ten alle koste worden vermeden!

Links


Share for Success

Comment

15

Signatures