Goedele De Cock 0

Red onze lijn 60

21 people have signed this petition. Add your name now!
Goedele De Cock 0 Comments
21 people have signed. Add your voice!
3%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Met de nieuwe dienstregeling van de NMBS sneuvelen veel vroege en late treinen. Op tijd gaan werken of eerder laat doorwerken? Eens in Brussel blijven plakken? Dat zal sterk beperkt worden als het van de plannen van de NMBS afhangt.

Ook voor lijn 60 zijn er gevolgen. Zo zou de laatste stoptrein van Brussel-Centraal naar Dendermonde al om 21.41 uur vertrekken. Vandaag kan je nog om 23.19 uur de trein nemen. Daardoor komen pendelaars die in Zellik, Asse, Mollem, Merchtem, Opwijk, Heizijde, Lebbeke en Sint-Gillis-Dendermonde wonen in de kou te staan. Nochtans nemen de Brusselwerkers uit die gemeenten massaal de trein. Dat blijkt althans uit de goed gevulde en tijdens de spits zelfs overvolle treinen. De pendelaars kiezen er niet voor om met de auto de file te trotseren.

Wij pleiten voor goed en regelmatig openbaar vervoer, dat een alternatief kan zijn voor de wagen. Vrijwel elke dag horen we over het verkeersinfarct waar we op afstevenen. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen voor mens en milieu. We ademen hier collectief en continu fijn stof in. Dat blijkt uit talrijke studies. Wil de NMBS er met het nieuwe vervoersplan voor verantwoordelijk zijn dat meer mensen opnieuw voor de auto kiezen?

Wij vragen met aandrang om de vroege en late treinen niet af te schaffen. Een uitgebreid openbaar vervoer zorgt ervoor dat mensen hun werk met hun privéleven kunnen afstemmen en dat ze de auto sneller aan de kant laten staan.

Share for Success

Comment

21

Signatures