Miroslav Gašparović 0

Peticija za povlačenje novog Zakona o muzejima RH iz Saborske procedure

479 people have signed this petition. Add your name now!
Miroslav Gašparović 0 Comments
479 people have signed. Add your voice!
48%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Ne dozvolite da ovaj Prijedlog zakona o muzejima prepun nelogičnosti, netočnosti i opasnih presedana ugrozi ono najvrjednije što je Hrvatskoj još ostalo – njezina baština i identitet. To je naša osnova za razvoj, privlačna snaga za dolazak turista, vrelo znanja i podloga za obrazovanje, naš dragulj za inovacije i stvaralaštvo. I nije za nekontrolirano prepuštanje tržištu.


„Zaista ne možemo vjerovati da bi saborski zastupnici digli ruku za tako nešto protivno temeljnim interesima Republike Hrvatske samo da bi udovoljili stranačkoj glasačkoj mašineriji“ poručuju iz Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske uz podršku muzealaca drugih struka koji su došli na tribinu kao i Hrvatskog nacionalnog komiteta ICOM-a.


Novi Prijedlog Zakona o muzejima otvara mogućnost osnivačima da muzejima propišu bavljenje gospodarskim djelatnostima.


Pročitajte Prijedlog zakona o muzejima i uvjerite se koje su to djelatnosti kojima će se vaša ustanova dodatno baviti (obrazloženje uz članak 6. lijepo to ilustrira). Kako nije predviđen dodatan izdatak za implementiranje ovoga Zakona – što jasno možete pročitati u uvodu – postavlja se pitanje tko će provoditi te gospodarske aktivnosti u ustanovi.


Potpišite peticiju (imenom i prezimenom) i dajte svoj glas kojim će se predlagatelji potaknuti da povuku Prijedlog i izrade novi zajedno sa strukom i ne na njezinu štetu.


Vaša podrška je iznimno važna.

Share for Success

Comment

479

Signatures