Tanguy Van Quickenborne 0

Open brief aan de Vlaamse media

4157 people have signed this petition. Add your name now!
Tanguy Van Quickenborne 0 Comments
4157 people have signed. Add your voice!
42%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Geachte mevrouw,

Geachte heer,


Jullie nieuws- en duidingsprogramma’s bereiken dagelijks een groot deel van alle Vlaamse kijkers.

Groot is onze bezorgdheid wanneer wij vaststellen dat het debat tijdens jullie nieuws en duidingsprogramma's vaak beperkt en weinig kritisch is.

We verklaren ons nader. Zo bestaat het expertenpanel steevast uit een gespecialiseerde arts aangevuld met een politicus en/of filosoof. We wensen hoegenaamd niets af te doen aan de expertise van deze mensen maar het is toch redelijk éénzijdig.

Daardoor is er te weinig aandacht voor de immense uitdagingen waar de economie en ondernemingen voor staan in creatie of in dit geval het behoud van tewerkstelling, lees welvaart en welzijn.

De vraag is wie de rekening van het gevoerde beleid zal betalen. De overheid betaalt vandaag de lasten van 1.250.000 mensen die tijdelijk werkloos thuis zitten. Dat is op zich een welgekomen steun voor ondernemers.

Deze economische malaise zullen we echter decennia met ons allen meedragen. Werknemer, werkgever, zelfstandige, ambtenaar, vrije beroeper, gepensioneerde: niemand zal ontsnappen aan de gevolgen van deze ongeziene crisis. Het aantal tijdelijk werklozen kan en moet veel lager.

Het is niet de taak van de tv-zenders om het economische bloedbad te voorkomen. Wij menen dat het echter wel haar taak is om ook in deze tijden voldoende debat te organiseren en voldoende kritisch te blijven.

We vragen u dan ook met aandrang om meer ondernemers aan het woord te laten. Zij kunnen tastbare verhalen brengen over hun levenswerk dat smelt als sneeuw voor de zon daar waar dit helemaal niet nodig is. Verhalen van medewerkers in een bedrijf die echt wel terug aan de slag willen. Verhalen van hechte teams die alles in het werk willen stellen om alle veiligheidsmaatregelen tot in de puntjes na te leven maar op vandaag gewoon die mogelijkheid niet krijgen.

De kassa geraakt leeg en eens het economisch weefsel is vernietigd dreigt armoede, frustratie en depressie voor velen.

Met vriendelijke groeten,

Tom De Bruyckere

Tanguy Van Quickenborne

Share for Success

Comment

4157

Signatures