Håkan Sundberg 0

Jag avger Jämlikhetslöftet!

72 people have signed this petition. Add your name now!
Håkan Sundberg 0 Comments
72 people have signed. Add your voice!
72%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

"Övertygande forskningsrön som bl a presenterats av de brittiska forskarna Wilkinson och Pickett, författare till boken  Jämlikhetsanden, visar att mer jämlika samhällen - med mindre klyftor mellan fattiga och rika - är samhällen som är mer sammanhållna, friskare, med färre sociala problem och ekologiskt mer hållbara. Utifrån dessa slutsatser förbinder jag mig att arbeta för ett jämlikare Sverige som det mest effektiva sättet att bygga ett bättre samhälle för alla. Jag kommer därför att aktivt stödja och ta initiativ till politiska förslag som syftar till att minska klyftorna mellan fattiga och rika, och engagera mig i diskussionen om vilka åtgärder som ska användas för att nå detta mål."

Sponsor

Nätverket för Gemensam Välfärd

Links

Lista på undertecknare - se Signatures i menyn. Under blog finns en utförlig motivering till kampanjen. Du kan själv blogga där.

Recensioner av boken Jämlikhetsanden finns på Karneval Förlag. Där redovisas också den debatt i svenska media som boken givit upphov till. Där kan också en 24-sidig sammanfattning av boken  beställas för 6 kr/st.

Inför valet i Storbritannien nyligen genomfördes en liknande kampanj. OBS att kandidater från alla tre partierna skrivit på.

Nätverket för Gemensam Välfärds hemsida.


Share for Success

Comment

72

Signatures