Val Nic 0

InformatieNuPropaganda

1076 signers. Add your name now!
Val Nic 0 Comments
1076 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Stimata Doamna/Domn

Vă scriu în calitate de consumator sau posibil consumator al produsului/produselor dumneavoastră și în calitate de cetățean preocupat de gravele derapaje deontologice ale mass-media. Vă scriu cu speranța că, în virtutea valorilor companiei și a brandurilor pe care le reprezentați, vă veți ralia la efortul civic care are loc în aceste zile în societatea romanească. Fiecare dintre noi are un rol când în joc este interesul public. Unii dintre dumneavoastră ați făcut deja acest lucru, încetând contractele de publicitate cu posturile TV România TV și Antena 3 sau alegând să nu le încheiați de la bun început. Imi doresc ca aceste exemple să continue chiar și după potolirea tumultului generat de protestele de stradă. Nu doresc închiderea celor două televiziuni ci doar responsabilizarea lor.

Mass-media trebuie să revină la misiunea sa de bază, aceea de a informa corect. Cred că singurul loc pentru creativitate e în calupurile de publicitate dintre emisiunile de știri, și nu în timpul emisiunilor. Însă atunci când nici măcar o minimă etică deontologică nu este respectată, fără a prezenta dovezi, instigând la ură, mă întreb, de ce finanțăm, cu bună știință, discursul scandalos de mincinos de la posturile menționate?

Vă scriu pentru că știu că aveți deschidere la sugestii și pentru că aveți puterea reală de a schimba ceva în societatea aceasta din ce în ce mai polarizată. Alte încercări au eșuat: CNA este disfuncțională și greu de schimbat, iar auto-reglementarea de breaslă e blocată și ea.

Situația tensionată în care s-a ajuns (cu oameni care cer retragerea licenței sau boicot) nu e accidentală. Interese de grup au capturat noțiunea de interes public și o manipulează după bunul plac. Situație față de care, în acest moment, dacă nu interveniți, în calitate de partener comercial al acestor posturi sunteți într-o poziție de complicitate și în contradicție cu standardele pe care chiar dumneavoastră vi le-ați impus.

Sunteți, din cate știu, interesați să fiți cetățeni corporativi pentru care ceea ce se „predică” este în acord cu ceea ce se „practică”. Vă invit așadar, în calitate de cumpărător al brandului dumneavoastră, să le expuneți partenerilor dumneavoastră media care sunt regulile pe care un partener de business trebuie să le îndeplinească, pentru a putea colabora pe mai departe cu dumneavoastră, iar în caz contrar, să încetați colaborați cu ei. Riscul inacțiunii este ca blamul public să se răsfrângă și asupra credibilității dumneavoastră. Simplul fapt că mii de oameni au ajuns să se adune pentru scrierea de scrisori de protest, pentru urmărirea spațiilor publicitare și pentru boicot de branduri, sunt lucruri care ar trebui să vă dea indicii că nu e doar o chestiune de moment, trecătoare.

E important să demonstrați valorile care vă definesc, fiind de partea integrității și al respectului față de consumatorii dumneavoastră. Vă invit să fiți curajoși, vizionari și nu acceptați jumătăți de măsură. Nici acum, nici după ce agitația protestelor se va fi terminat, ci să păstrați acest respect față de consumatori și societate ca principiu etic, parte din fibra companiei voastre.

Cu stima

Share for Success

Comment

1076

Signatures