Julia Sonnevend 0

Hands Off Our Professors!

92 signers. Add your name now!
Julia Sonnevend 0 Comments
92 signers. Almost there! Add your voice!
92%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

El a kezekkel a tanárainktól! 


Mi, a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet végzett diákjai szükségesnek tartjuk leszögezni, hogy a tudományos pályázati elszámoltatásokban pártszimpátia nem játszhat szerepet, és az ellenőrzés nem irányulhat egy adott tudományterület kontextustól függetlenített bírálatára. Az elszámolások kapcsán kizárólag a szakmai közvélemény és a hatályos magyar jogszabályok alapján eljáró bíróság mondhat ki ítéletet. 

Ezért a leghatározottabban tiltakozunk a Magyar Nemzet című napilap koncepciós lejárató kampánya ellen, amelyet tanáraink, szellemi és erkölcsi mentoraink ellen indított. Bacsó Béla, Heller Ágnes és Radnóti Sándor személyében olyan tanárokat ismerhettünk meg, akik szakmai teljesítményüket, nemzetközi elismertségüket és morális tartásukat illetően példaértékűek számunkra. 

Visszautasítjuk, hogy a pályázati rendszer átalakítása, a magyar felsőoktatás versenyképessé tétele és a nemzetközi fizetési kultúra megteremtése helyett kevés nemzetközi hírű oktatónk politikai célzatú meghurcolása uralja a közbeszédet. 

Mi, konzervatív, liberális és baloldali – illetve e kategóriákba besorolhatatlan – egykori hallgatók kérjük a Magyar Köztársaság kormányát, hogy részesítse megfelelő tiszteletben tanárainkat. Amit ők jelentenek – az az egyik legfontosabb nemzeti kincsünk. 

Kérjük, hogy ezt a petíciót NE írják alá azok a hallgatók, akik az egyetemmel vagyis a tanárokkal még jogviszonyban állnak.
 

Sponsor

Alumni of the Institute for Art Theory and Media Studies

Links

 

Share for Success

Comment

92

Signatures