ΕΚΑΦ Ενότητα Κατοίκων και Απόδημων Φυλακίου

ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

388 people have signed this petition. Add your name now!
ΕΚΑΦ Ενότητα Κατοίκων και Απόδημων Φυλακίου
388 people have signed. Add your voice!
39%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

**ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ** **Η φιλοξενία της έκκλησης/ψηφισματος είναι δωρεάν και το site θα σας ζητήσει για οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργεία του. Δεν είναι απο εμάς, ούτε και για μάς και δεν απαιτείται να δώσετε τίποτα. ***


Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους ακρίτες του Έβρου, και ιδιαίτερα του χωριού Φυλακίου. Για μήνες τώρα, σε όλο τον Έβρο, η τοπική κοινωνία είναι σύσσωμη επί ποδός εναντίον της επέκτασης των μεταναστευτικών δομών του ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η διγλωσσία του Υπουργού κ. Μηταράκη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2020 σε βιντεογραφημένη συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου μίλησε για επέκταση των δομών Φυλακίου στα επίπεδα της Σάμου που είναι μεγάλης χωρητικότητας και η μετέπειτα απόφαση για χωρητικότητα 1.500 ανθρώπων. Μας φοβίζουν προτάσεις για ελεύθερη έξοδο των κρατούμενων - σε ένα χωριό 250 μόνιμων κατοίκων - καθώς επίσης και η μίσθωση (με πιέσεις κι υπερβολικά ποσά) 33.5 στρεμμάτων γύρω από τις δομές.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης την 1η Μαρτίου να μην επεκτείνει ΕΝΑ μέρος των δομών Φυλακίου (ΚΥΤ). ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ των δομών, ΠΡΟΚΕΚΑ, που θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα σε 940 ανθρώπους.

Η ένστασή μας δεν εμφορείται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα αλλά από την αντίθεσή μας να μετατραπούν ήδη παραμελημένες ακριτικές περιοχές σε προσφυγικές χωματερές της Ευρώπης με άκρως επικίνδυνες εθνικές συνέπειες.

Πριν ένα χρόνο, το Μάρτιο 2020, όπως διαπιστώσατε με την επίσκεψή σας, οι Εβρίτες ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της προσπάθειας του καθεστώτος Ερντογάν να γονατίσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ευρώπη χρησιμοποιώντας μεταναστευτικά πλήθη. Με δεδομένη την τουρκική επιθετικότητα και τη χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού ως όπλο, η δημιουργία συγκεντρωμένων ομάδων εύκολα εκμεταλλευόμενων απο το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί δυναμίτη στα θεμέλια της εθνικής μας ασφάλειας και πρέπει να αποφευχθεί. Αλλιώς, την επόμενη φορά οι βίαιες σκηνές που είδαμε πέρυσι θα είναι και εντός συνόρων. Το Μάιο του 2020, χρειάστηκε μια επιπρόσθετη διμοιρία από το Φράχτη Έβρου για να σταματήσει την εξέγερση στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

Για τους λόγους αυτούς συμφωνούμε με τον ακριτικό Ελληνισμό στο αίτημά τους για καμιά επέκταση και καμιά νέα μεταναστευτική δομή στις ακριτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, και σας ζητούμε να επέμβετε άμεσα και να ακυρώσετε την επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, σύμφωνα με τη δέσμευσή σας ότι δεν θα γίνει καμιά επέκταση και νέα δομή στον Έβρο.

Share for Success
388

Signatures