David Stenbeck 0

Självklart betalar jag gärna inträde EN gång per kväll

19 people have signed this petition. Add your name now!
David Stenbeck 0 Comments
19 people have signed. Add your voice!
19%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Kortfattat:
  • Trappan ska hjälpa studenter ha roligt på sin fritid
  • Det är inte okej att Trappan straffar studenter för att de vill ha roligt utanför trappan under några timmar

För det första vill vi tydliggöra att vi inte tycker att Trappan är onskefulla på något sätt, bara att de har tappat fokus på delar av hur de bör bedriva deras verksamhet.

Kårhuset Trappan tvingar sedan en tid tillbaks sina besökare att stanna tills klockan 23 för att få en stämpel så man slipper betala inträde ännu en gång. Detta tycker vi som skriver under denna namninsamling är fel.

För det första är ett kårhus en plats som ska uppmuntra socialisering och vara en del i att hjälpa studenter till ett rikare socialt liv vid sidan om studierna. Man ska arbeta för att sina medlemmar ska få en bättre och rikare fritid. 

Den huvudsakliga anledningen att regeln om inga stämplar innan 23 finns är att tvinga studenterna att inte kunna gå på mellanfester, ett tillfälle där studenterna kan umgås med sina vänner och knyta sociala kontakter. Trappan tycker att detta är ett problem eftersom det blir "tomt" på Trappan under några timmar mellan sittningen och tills folk kommer tillbaks från mellanfesten.

Vill man ha kvar studenter under hela kvällen ska man LOCKA dem att stanna, inte TVINGA dem att stanna genom monetära straff

Resultatet blir att de som har råd eller kan jobba kan gå på mellanfest och kommer tillbaks senare, medans deras vänner som inte har samma ekonomiska möjligheter tvingas stanna kvar på ett ställe där folk egentligen helre skulle vara någon annan stans. Detta försämrar stämningen på Trappan bland de som är kvar och skapar en slags segregation bland studenterna.

Trappan gärna skryter gärna om att "Alla studenter (kårmedlemmar) är ägare", men bör man inte vilja verka enligt sina ägares intresse? Gör man detta genom att tvinga en ekonomiskt utsatt grupp att betala ännu mer pengar ifall de vill umgås hemma hos någon av sina vänner en stund efter att de varit på sittning?

Trappans sittningar kostar en hel del pengar, priset på dessa har gått upp på senaste tiden, vilket kan vara försvarbart, men att kräva en extra summa pengar från de som redan den kvällen lagt en stor del av sina studiemedel på att komma in på en sittning känns bara snålt utav Trappan och därmed kårerna.

Vi vill att de som betalat flera hundra kronor för en sittning, eller varför inte alla som betalat något slags inträde under en kväll på Trappan bör få en stämpel så de kan komma in och ut fritt med denna under kvällen.

Låt Trappans syfte vara att möjliggöra socialisering mellan studenter, inte att hindra den genom att göra studenterna onödigt fattiga.

/Studenter på Linköpings Universitet

Links


Share for Success

Comment

19

Signatures