Πολίτες Έδεσσας Pella 0

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

55 people have signed this petition. Add your name now!
Πολίτες Έδεσσας Pella 0 Comments
55 people have signed. Add your voice!
6%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

«Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.» Ελληνικό Σύνταγμα, άρθρο 21 παρ.3.

Η απουσία του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοίκησης του νοσοκομείου έχει σαν αποτέλεσμα η κατάσταση του γενικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού, να παρουσιάζει την εξής εικόνα:

  • τα τμήματα της Παθολογικής και Ορθοπεδικής κλινικής να υπολειτουργούν με πρόσφατες εξελίξεις το δε πρώτο να κλείσει για 10ημέρες (από 23/5 μέχρι 31/5/2016) το δε δεύτερο, από τον Απρίλιο και για το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα, να μην εφημερεύει.
  • το προσωπικό και οι γιατροί να εργάζονται εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων τους
  • οι ασθενείς να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν σε περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία όμως γεμίζουν και δεν μπορούν να παράσχουν τις αναγακαίες και ενδεικνυόμενες υπηρεσίες τους
  • σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία του νοσοκομείου, την προμήθεια βασικών υλικών καθώς και τη συντήρηση των μηχανημάτων(ενδεικτικά το λαπαροσκοπικό στη χειρουργική)

Το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, ασθμαίνοντας προσπαθεί να κρατηθεί προκειμένου να παραμείνει ενεργό αλλά η πολιτεία δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τόσο τα χρόνια όσο και άμεσα προβλήματα θέτοντας τον πολίτη/ασθενή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η κατάσταση πλέον κινείται στα όρια εξάντλησης των ανοχών τόσο των ασθενών και των συγγενών τους όσο και των γιατρών που έργάζονται.

Με την παρούσα οι υπογράφοντες αιτούμαστε την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών στην υγεία την περίθαλψη και την αξιοπρέπεια τα οποία πλέον εξυπηρετούνται οριακά και χρόνο με το χρόνο πλήττονται καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

Οι πολίτες που επιθυμούν να καταχωρήσουν ενυπόγραφα τη διαμαρτυρία τους συμφωνώντας με το παραπάνω κείμενο, μπορούν να την καταχωρήσουν στις καταστάσεις που διατίθενται στους κάτωθι χώρους:

  • Δημαρχείο Έδεσσας (στο εισόγειο, ώρες λειτουργίας)
  • Κ.Α.Π.Η. ΕΔΕΣΣΑΣ(από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00πμ με 11:00πμ)
  • Βιβλιοπωλείο Βαγουδρής(ώρες λειτουργίας)
  • ASFALEIA NET (Μουλάκης Ιορδάνης Ι.) Δημοκρατίας 20, 2381021404, (ώρες εμπ.κατ.)
  • Σύλλογο καρκινοπαθών Έδεσσας τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 10:00π.μ-12:00π.μ

Όσοι επιθυμούν να καταχωρήσουν την συμφωνία τους ηλεκτρονικά μπορούν να το κάνουν στο παρόν website: http://www.ipetitions.com/petition/diamartyriapolitwn

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, προτάσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση(email): edessa.petition@yahoo.gr

Νεότερη οδηγία

Μπορείτε να αναζητήσετε την ομάδα «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο facebook, και να γίνετε μέλη. Έτσι θα ενημερώνεστε για την πορεία και τις εξελίξεις όσον αφορά στη συγκέντρωση υπογραφών και επί πλέον να εκφράσετε τη γνώμη σας και τις οποιεσδήποτε προτάσεις.

________________


Δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Εδεσσαϊκή»

_________________


Share for Success

Comment

55

Signatures