Alexei Tulbure 0

Demiterea Președintelui Curții Constituționale Alexandru Tănase

644 people have signed this petition. Add your name now!
Alexei Tulbure 0 Comments
644 people have signed. Add your voice!
65%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase a devenit portavoce a ”coordanorului alianței de guvernare” Vladimir Plahotniuc.

Numărul declarațiilor politice, - majoritatea în susținerea intereselor lui Plahotniuc, - făcute de dl Tănase în ultimii ani depășește cu mult numărul declarațiilor făcute de câteva partide politice luate împreună.

Predecesorul dlui Tănase Dl Dumitru Pulbere a fost demis din funcția de Președinte al Curții Constituționale pentru o pretinsă declarație politică. Având în vedere acest precedent, actualul Președinte CC trebuia să fi fost demis de zeci de ori.

Ultima declarație politică a dlui Tănase vine în susțineterea planurilor dlui Plahotniuc de a ”reforma” sistemul electoral trasfromândul din unul proporțional în unul mixt.

În condițiile în care Președintele CC face deschis, sfidând orice norme și cutume democratice, partizanat politic, d-lui nu mai poate ocupa postul de Președinte CC (cred că și de judecător CC), un post care presupune o clară neimplicare în viața politică. Nu poți fi arbitru constituțional jucând în echipa unui actor politic din țară.

În contectul celor spuse cerem demiterea dlui Alexandru Tănase din funcția de Președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova.

Share for Success

Comment

644

Signatures