Hugo Van Dienderen 0

Bomen moeten blijven in Nationalestraat

92 signers. Add your name now!
Hugo Van Dienderen 0 Comments
92 signers. Almost there! Add your voice!
92%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Het Antwerps districtscollege had voor de Nationalestraat een plan om de meeste bomen te rooien en gedeeltelijk te vervangen door (kleinere) nieuwe bomen.  Bomen zijn mooi, ze zorgen voor zuurstof in de lucht, ze halen het fijn stof er uit en ze zorgen voor schaduw in de zomer. Vele insecten en vogels vinden er hun thuis. Volwassen bomen doen dat alles veel beter dan nieuwe aanplant.


De Nationalestraat is nu een ramp voor fietsers.

Het plan brengt geen verbetering. De fietsers krijgen een strook van een 60 cm tussen de rand van het voetpad en de tramsporen. Wat als er een tram komt? De tram ophouden of vlug het voetpad op vluchten? Wat als een kind dit maneuver moet uitvoeren?

In haar eigen bestuursakkoord heeft het districtscollege van Antwerpen verklaard dat ze het STOP-principe wil toepassen. Dat wil zeggen dat in de stad eerst de Stapper of voetganger komt, dan de Trapper of fietser, de gebruiker van het Openbaar vervoer en tenslotte de gebruiker van de Private auto. Inhet plan komt de trapper duidelijk op de laatste plaats.

Terecht heeft het wijkcomité Sint Andries namens de buurtbewoners op het plan scherp gereageerd.

  1. Wij ondergetekenden roepen de districtsbestuurders op om met nieuwe plannen inzake de Nationalestraat voor de dag komen.
  2. We willen dat de bestaande bomen gevrijwaard blijven.
  3. We willen dat de Trapper of fietser meer veilige en comfortabele ruimte krijgt in de Nationalestraat.


Sponsor

Hugo Van Dienderen

Links

http://www.groenantwerpen.be/district/antwerpen
Share for Success

Comment

92

Signatures