ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

45 people have signed this petition. Add your name now!
45 people have signed. Add your voice!
5%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

(για τις απώλειες λόγω της καθυστέρησης και απόκρυψης πληροφοριών της επιδημίας του νέου κορωνοϊού από την κινεζική κυβέρνηση)

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού (2019–nCoV) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της πρόσφατης ιστορίας της ανθρωπότητας. Όσον αφορά την Ελληνική κοινωνία, πέραν των ανθρώπων που υπέφεραν άμεσα επειδή νόσησαν ή απεβίωσαν λόγω του ιού, οι επιπτώσεις είναι –και αναμένεται να είναι– μεγάλες και δυσβάσταχτες για την κοινωνική, οικονομική και καθημερινή ζωή όλων μας.

Είναι πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (KKK) είναι άμεσα υπεύθυνο για αυτήν την κρίση. Η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη του ιού εντός της Κίνας, ήδη από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2019. Ωστόσο, μόλις στις 20 Ιανουαρίου, παραδέχτηκε και ανακοίνωσε την ύπαρξη του ιού στην παγκόσμια κοινότητα. Ήταν όμως αργά καθώς η επιδημία είχε ήδη εξαπλωθεί σε όλη την Κίνα και σε άλλες χώρες. Όλη αυτή την περίοδο που έκρυβε την πραγματική κατάσταση, συνέλαβε και απείλησε γιατρούς, ακτιβιστές και απλούς Κινέζους πολίτες, που προσπάθησαν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη του επικίνδυνου ιού.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του ΚΚΚ, δηλαδή της αποσιώπησης, της διάψευσης και της λογοκρισίας, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο λάθος, αλλά πάγια πολιτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα και κρίση. Ο καθένας μας πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΚΚΚ, όντας απολυταρχική δικτατορία, διαφέρει στην φύση του από οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση. Στην Κίνα δεν υπάρχει δημοκρατία. Εκτός του ΚΚΚ, κανένα άλλο κόμμα δεν επιτρέπεται να υπάρχει, η κεντρική κυβέρνηση δεν εκλέγεται από τους πολίτες και η εξουσία πάντα παραμένει στα χέρια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Το ΚΚΚ θεωρεί την εξουσία του αυτονόητη, δεν λογοδοτεί για τις πράξεις του απέναντι στον κινεζικό λαό και δεν υπολογίζει την κοινή γνώμη, όπως θα έκανε ένα δημοκρατικό κράτος.

Από το 1949 που πήρε βίαια την εξουσία μέχρι και την δεκαετία του '70, το ΚΚΚ είναι υπεύθυνο για την δολοφονία 80 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τις αιματηρές εκστρατείες του Μάο. Το 1989, έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των φοιτητών στην πλατεία Τιενανμέν. Τις τελευταίες δεκαετίες, λειτουργεί ένα τεράστιο δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης, κέντρων πλύσης εγκεφάλου και φυλακών, για να διώκει μεγάλες ομάδες ανθρώπων, όπως Ουϊγούρους, ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, Θιβετιανούς, Χριστιανούς, ακτιβιστές κ.α. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν φυλακιστεί παράνομα, βασανιστεί και διωχθεί είναι εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός αυτών που έχουν θανατωθεί ή αγνοούνται, αν και άγνωστος, υπολογίζεται πολύ μεγάλος.

Έχει επίσης αποδειχτεί ότι το ΚΚΚ δολοφονεί μαζικά κρατούμενους συνείδησης δημιουργώντας και τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα τεράστιο δίκτυο παράνομης συγκομιδής και εμπορίου οργάνων. Τον Μάρτιο του 2020, το βρετανικό ανεξάρτητο δικαστήριο «China Tribunal», με μέλη εμπειρογνώμονες νομικούς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και αφού εξέτασε πληθώρα στοιχείων και μαρτυριών, αποφάσισε ότι «η συγκομιδή οργάνων πράγματι λαμβάνει χώρα στην Κίνα» και ότι «το ΚΚΚ αποτελεί εγκληματικό κράτος».

Με βάση τα παραπάνω γίνεται ολοφάνερος ο αυταρχικός και στρεβλός τρόπος που το ΚΚΚ χειρίζεται τα πράγματα και ότι αυτό έχει πλέον επιπτώσεις στην ζωή όλων μας. Οι οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές και όχι μόνο συνέπειες της πανδημίας αναμένονται να είναι ανυπολόγιστες για την χώρα και τους συμπολίτες μας. Ως εκ τούτου:

Ζητούμε από την κυβέρνηση της Ελλάδας να απαιτήσει από την Κίνα οικονομική αποζημίωση για τις απώλειες που έχουμε υποστεί και θα υποστούμε ως χώρα.

***ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ DONATION (βγαίνει αυτόματα από το ίδιο το σάιτ και δεν υπάρχει ρύθμιση να απενεργοποιηθεί).

Share for Success

Comment

45

Signatures