legend8 legend8 0

KBVB, Wij zijn het beu! / URBSFA, Y'en a marre!

102 people have signed this petition. Add your name now!
legend8 legend8 0 Comments
102 people have signed. Add your voice!
41%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Beste vrienden voetballiefhebbers van voetbalminnend België,

Wij zijn het wanbeleid en incompetentie van de bestuurslui van het belangrijkste bestuursorgaan van het Belgisch voetbal meer dan beu. Deze mensen moeten zo snel mogelijk vervangen worden door andere die wel de competenties hebben om zich aan de regels te houden en deugdelijk bestuur kunnen handhaven.

Hier eventjes een bloemlezing van alles wat er de laatste maanden en jaren allemaal van ongelofelijke beslissingen en professionele fouten zijn gebeurd. De meeste zullen jullie nog wel een belletje laten rinkelen.

-Moeskroen krijgt een licentie om deze een paar maanden later weer in te trekken en een heel kampioenschap wordt vervalst.

- Het ontbreken van een duidelijk communicatiebeleid waardoor Philips die telkens zijn zegje komt doen over het sportieve, terwijl die daar niets mee te maken heeft.

-Voetbalbond splits in Vlaamse en Waalse tak om luttele uren later deze beslissing in twijfel te trekken en dan pas de pro's en de contra's te wegen.

-De zaak-Ye is tot vandaag nog steeds zonder gevolgen gebleven.

-Paul Put is na zijn aandeel in de zaak Ye nog altijd lid van de voetbalbond.

-Op de tickets voor de wedstrijd België-Estland staat het verkeerde stadionsplan van Sclessin.

-Affaire rond de oefeninterland België-Noord Ierland die tevens nog in de pers is uitgelekt.

-STVV zat bij de loting van de beker van België in dezelfde pot als de tweedeklassers.

-Namen en Geel laten de hele competities in tweede en derde klasse opnieuw beginnen met 19 ipv met 18 ploegen.

-Het afspelen van het Slovaaks volkslied bij bezoek van Slovenië. -Het negeren van tips voor omgekochte wedstrijden.

-Collet van Bergen gaat vrijuit voor spuwen op Meert omdat hij niet op tijd werd gedagvaard.

-De bekerwedstrijd tussen Cercle Brugge en Anderlecht wordt al dan niet in 2 wedstrijden gespeeld. 2 dagen voor de wedstrijd wordt dan toch beslist van in 2 wedstrijden te spelen met dank aan Charleroi die ... de bond heeft kunnen chanteren voor extra voordelen zoals spelers speelgerechtigd maken en het kwijtschelden van schulden.

- Sommige ploegen krijgen elke beslissing van de bond ongedaan in hoger beroep. Waarom dan nog die eerste strafuitspraak als de gevolgen zijn dat deze toch kwijtgescholden wordt.

-Vincent Kompany wil op de Olympische Spelen van Peking voor zijn land spelen en niet terugkeren naar Hamburg. De bondstop stuurt hem terug ipv hem te steunen.

-Dick Advocaat heeft ook al op meerdere manieren de incompetentie van de bond aangetoond. De man doet gewoon wat hem wilt omdat ze hem dat contractueel toelaten.

-Zware fouten op onze voetbalvelden worden nog steeds niet zwaar genoeg bestraft.

-Racistische spreekkoren in de voetbalstadions blijven nog steeds zonder gevolgen voor de betrokken clubs en supporters.

-In Sportleven stonden elf spelers uit de EXQI League vermeld vanwege drie gele kaarten. Tien spelers bleken echter nog maar twee gele kaarten ontvangen te hebben.

-De oproeping van Tchité voor de nationale ploeg terwijl hij helemaal niet speelgerechtigd is voor België.

-Een oefeninterland van de nationale ploeg tegen Qatar in ... Sedan. Het is wel eens iets anders dan een oefenmatch tegen Standard.

-Fellaini mocht van de bond naar de tandarts zonder overleg met de trainer.

-Cercle Brugge wordt in Charleroi bedreigd door de bestuursleden en spelers. Zaak blijft zonder gevolgen.

-België wordt bij de UEFA aanzien als de zieke broer dat best gemeden wordt.

-...

Inderdaad kunnen we nog heel lang doorgaan, moesten jullie nog aan iets denken, laat het zeker niet na om het hier achter te laten.

Wat wij nu vooral willen is dat er daar op de bondstop eindelijk is gebeurd en dan de gepensioneerde mensen die daar wat zitten bij te klussen op een postje dat ze gekregen hebben -omdat ze het na een lang en "succesvolle" carrière hebben verdiend - vervangen worden door mensen die de competenties hebben om deze simpele taken tot een goed einde te brengen.

 Als we het WK 2018 willen organiseren wordt het misschien dringend tijd dat we in België van aanpak veranderen en niet meer uitgelachen worden door iedereen voor onze middeleeuwse toestanden.

Dus onderteken deze petitie om te laten horen dat ook jij wilt dat er verandering komt, zodat ons voetbal op een hoger, beter en professioneler niveau kan geraken.

Mvg

Belgische voetbalfans.

 

 

 

 

Chers amis du football Belge,

Nous en avons marre de la mauvaise gestion et l'incompétence des dirigeants du conseil principal de l’union belge.

Ces personnes devraient être remplacées dès que possible par d'autres qui ont les compétences pour se conformer aux règles et assumer une bonne gestion.

Voici un florilège en néerlandais de toutes les décisions professionnelles incroyables et des erreurs ont eu lieu ces derniers mois et années

Nous avons malheureusement un espace restreint de seulement 1000 mots et nous ne pouvons pas traduire ce florilège, pour une traduction mettez le texte que vous voulez traduire ici dans Google translate : http://translate.google.com/#nl|fr|

Le texte se trouve plus haut et commence avec Moeskroen...

Ce qui nous déplait particulièrement, c'est que, les dirigeants de l’union Belge sont des retraités qui ont reçu un siège a l’UB pour leurs carrière soit disant réussite. Il faut remplacer ces vieux par des gens qui ont les compétences pour ces tâches. Si nous voulons organiser la Coupe du monde 2018 il est peut-être temps de modifier le fonctionnement de l'UB.

Donc signez cette pétition pour montrer que vous aussi vous voulez être entendu et qu'il faut du changement pour relever notre football à un niveau supérieure, plus efficace et plus professionnelle.

Merci d’avance.

Les fans du football belge.

Links


Share for Success

Comment

102

Signatures