Anesa Vilic 0

Zaustavimo mobing nad Sanjom Vlaisavljević

Anesa Vilic 0 Comments
1003 signers. Almost there! Add your voice!
101%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Ugledna profesorica, direktorica Centra za kulturu dijaloga, kolumnistica brojnih medija, dobitnica velikog broja nagrada u BiH i šire već nekoliko godina je izložena najsurovijem mobingu sa portala ekran.ba i redovnog profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Samira Arnautovića odakle se kontinuirano nastoji uništiti njena čast, dostojanstvo, ugled i javni rad. Godinama na ovom portalu osviću tekstovi puni uvreda, omalovažavanja, ponižavajućih izjava, ugrožavanja privatnosti i porodičnog života gospođe Vlaisavljević.

Vrhunac nepoštivanja ličnosti i ugleda jedne žene je sudski spor koji je pokrenuo Samir Arnautović protiv Sanje Vlaisavljević, a koji je završio njegovim porazom. Nakon toga slijedi nezapamćen pritisak povodom njenog doktorskog studija, javnog angažmana pa i privatnog života. Eskalacija napada na Sanju Vlaisavljević se ogleda u zahtjevu da joj se onemogući svečana odbrana doktorske disertacije upućenog prije neki dan Filozofskom fakultetu čiji link vam dostavljamo i u čijem potpisu se nalazi Samir Arnautović:

https://ekran.ba/2017/01/17/skandalozni-doktorat-sanje-vlaisavljevic/

Upravo ovaj navedeni zahtjev Arnautović sam objavljuje na svom portalu. Ohrabruje činjenica da je njegov zahtjev jednoglasno odbijen. Nakon ovoga slijede i napadi na njen Facebook profil sa zahtjevima da joj se blokiraju objave pa i sam profil. U posljednja dva dana, ovoj uglednoj javnoj ličnosti, ovoj heroini, ovoj ženi je dva puta blokiran facebook status u kojem se nije nalazila niti jedna riječ neprimjerene retorike. Pitamo se gdje je kraj ovom javnom mobingu nad njom?


Sanja Vlaisavljević je osoba koja je obrazovala i odgojila desetine mladih ljudi iz cijele BiH, uvijek se beskompromisno borila za prava manjina i ugroženih grupa i na taj način davala primjer svima nama kako je važniji princip od fotelje i koristi. Desetine tekstova u kojima brani obespravljene se nalaze na njenom FB profilu. Hoćemo li ostati i dalje nijemi na ovaj užas koji joj se dešava?

Došlo je vrijeme da ovoj hrabroj ženi svi mi, njeni bivši i sadašnji debatanti, treneri, učenici, profesori, prijatelji, poznanici, FB prijatelji, članovi javne i akademske zajednice damo podršku i ne dozvolimo da ovaj zastrašujući mobing koji godinama traje nad njom bude nastavljen.

Pokažimo joj da cijenimo njen rad i trud, i da smo uz nju!

Share for Success

Comment

1003

Signatures