Jenna Delich 0

ZAHTJEVAMO KAZNU ZA TV OBN ZBOG VRJEDJANJA ARMIJE BiH

760 signers. Add your name now!
Jenna Delich 0 Comments
760 signers. Almost there! Add your voice!
76%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

U svojoj Teletex objavi od 26.01.2016., prenoseci vijest o pocetku sudjenja Naseru Oricu, TV OBN nazvala je Armiju BiH 'TAKOZVANOM'.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=9885139745...

Armija BiH je tokom agresije na drzavu Bosnu i Hercegovinu bila jedina legalna i zvanicna Armija medjunarodno priznate drzave, clanice UN, koja je branila drzavu od agresora i paravojnoh formacija lokalnih Srba i Hrvata. Armija BiH je bila pod komandom zvanicnog Predsjednistva drzave BiH koju je i branila, a sto joj i samo ime kaze.

Ovo je neprihvatljivo vrijedjanje i ponizavanje Armije BiH i svih njenih pripadnika koji su casno branili sve narode svoje drzave koji su zeljeli zivjeti u modernoj gradjanskoj drzavi. Mnogi od njih su braneci svoju domovinu polozili i svoje zivote. Osim sto predstavlja vrijedjanje nazivanje Armije BiH 'TAKOZVANOM' jeste i govor mrznje, jer se time pokazuje netrpeljivost prema Armiji BiH i njenim pripadnicima i implicira da je, kao i paravojne jedinice koje su pomagale agresore na nasu zemlju, Armija BiH takodjer bila neka paravojska. Ili, da je Armija BiH bila paravojska, dok su paravojne jedinice bile 'prava vojska'.

Ovo takodjer predstavlja i dio konstantnog nastojanja da se izjednace zlocinac i zrtva sto je i pravno i moralno neprihvatljivo isto koliko bi bilo neprihvatljivo da se zrtve holokausta pokusavaju izdjednaciti sa pociniocima holokausta.

Stoga trazimo od nadleznih za reguliranje emitovanja TV programa, te od svih drugih koji su nadlezni za sankcionisanje ovakvog ponasanja od strane televizijskih kuca, kao i sankcionisanje govora mrznje, da OBN primjereno kazni i od njih trazi ispravku vijesti uz izvinjenje javnosti i Armiji BiH.

Share for Success

Comment

760

Signatures