Damir Zorčič 0

Zahtevamo uvedbo javnega registra nasilnih spolnih delikventov v Sloveniji ter strožje kazni

457 signers. Add your name now!
Damir Zorčič 0 Comments
457 signers. Almost there! Add your voice!
92%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Ker je do sedaj postalo več kot očitno, da v Sloveniji nimamo dovolj urejene zakonodaje, ki bi ščitila žrtve spolnega nasilja (posilstev, pedofilije, etc.) zahtevamo slednje:

- strožje zaporne kazni brez možnosti pogojne kazni sploh v primerih spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let

- strokovno delo pravosodnih organov in strožji nadzor nad njihovim delom ter tudi primerne posledice, kadar je ugotovljeno, da se postopki niso vodili korektno

- uvedbo javnega registra oseb obsojenih spolnega napada na katerokoli osebo s posebej poudarjeno kategorijo napadalcev na osebe maljše od 15 let

V nekaterih državah po svetu so to uvedli in se to zelo dobro obnese, ker na tak način lahko starši preprečijo stike svojih otrok s takšnimi osebami, ki so prestale zaporno kazen in so na prostosti.

Ti predlogi so popolnoma legitimni, logični in ne vzpodbujajo nikakršnega nasilja proti delikventom, ampak zgolj služijo namenu predvsem zaščite otrok in z družbenega stališča gledano zaščite celotne skupnosti pred možnostjo ponovitve takšnih kaznivih dejanj s strani nekoč že obsojene osebe.

Prosimo, delite to peticijo po e-mailu, socialnih omrežjih in povejte svojim znancem, sorodnikom in prijateljem zanjo. Vnaprej hvala za podpis in podporo!

Sponsor

Donacije po podpisu so namenjene gostitelju storitve iPetitions in nimajo ničesar s pobudnikom peticije, prav tako se nikomur ne zaračunajo avtomatično. Po podpisu lahko brez skrbi zapustite stran, pomembni so vaši podpisi! Hvala za podpis, širjenje peticije in podporo!

Links

Share for Success

Comment

457

Signatures