Dimitar Trajkovski 0

За уредно и безбедно игралиште во Вардино

139 people have signed this petition. Add your name now!
Dimitar Trajkovski 0 Comments
139 people have signed. Add your voice!
14%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Фудбалското игралиштето во Вардино се наоѓа на само неколку метри од училиштето и е во многу лоша состојба. Ние, децата од Вардино би сакале да се среди проблемот со игралиштето и да имаме каде да играме. Бараме од градоначалникот на општина на Демир Хисар да се донесат столбчиња, жица и две нови стативи и игралиштето да се загради. Тука ќе можат да си играат и учениците на училиштето и идните генерации.

Ве повикуваме сите Вардинци и други добронамерни луѓе да се потпишат и да ја подржат нашата иницијатива. Петицијата ќе биде доставена до Советот на општина Демир Хисар и до Градоначалникот. Ве замолуваме потпишувајте се со цело име и презиме со кирилични букви.

Оваа ученичка иницијатива е дел од новиот концепт за граѓанско образование и се одвива со подршка од ООУ „Гоце Делчев“.

Грижата за безбедноста на децата е заедничка.ЗАЕДНО ЗА ПОДОБАР ДЕТСКИ РАЗВОЈ!

Share for Success

Comment

139

Signatures