Centar Za SiT 0

Uvedimo vjeronauku u tržne centre

26 people have signed this petition. Add your name now!
Centar Za SiT 0 Comments
26 people have signed. Add your voice!
26%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Centar za Šutnju i trpnju je odlučio da na trenutak prestane šutiti i trpiti, te da se jasno i smiono suprostavi pošasti koja je na putu da nam ukine pravo na ispoljavanje svega što se ispoljiti ima i to svugdje i na svakom mjestu

Uvedimo vjeronauku u tržne centre

Uvedimo vjeronauku u tržne centre

Kako bismo se pridružili protivnicima odluke kantonalnog ministra Emira Suljagića kojom se jasno nipodaštava status vjeronauke u životima i glavicama mladih nedozrelih mališana u ovom kantonu, mi, grupa građana svjesnih pogubnosti odluke ministra Suljagića izražavamo jasan protest i tražimo da nam se prikljuće svi oni koji misle kao mi.

U svrhu protesta i nasušne promjene svijesti koja prijeti da eskalira u nešto što ovodemokratsko društvo neće i ne treba trpiti, Centar za Šutnju i Trpnju je pokrenuo peticiju za uvođenje vjeronauka u najpopularnije tranzicijske lokacije – tržne centre.

“Uvedimo vjeronauk u tržne centre i zaposlimo dostatan broj vjeroučitelja koji će od (obično) automatskih pokretnih vrata na ulazu u svaki tržni centar u Sarajevu i šire, dijeliti znanja i saznanja regiligijskog sadržaja, a kako bi i posjetioci ovih presudnih ustanova današnjice u svakom trenutku bili svjesni grijeha koje su na rubu da učine i time, možda i u neznanju, ne osvoje svoju ulaznicu u rajske bašte i dženetske vrtove.

Stanimo uz naše religijske autoritete, neupitno prateći njihovu sjajnu zvijezdu vodilju i pokažimo mračnim silama nevjerničkim da im to neće proći, i da se na ovim prostorima religija baštini već hiljadama godina, te da je uvijek i na svakom mjestu dobrodošla i sobom nosila samo mir i blagostanje, međusobno uvažavanje, bukadar tolerancije i pehare meda i mlijeka koji teku u potovima posebno sarajevskim gradskim ulicama.

Ne dajmo da nam djeci otmu klečanje i molitvu. Založimo se za spas vjeronauke koju nam kane oteti i uvedimo je u sve pore društva te na lokacije za koje niko ne bi pomislio da ju je mnoguće uvesti. Krećemo s tržnim centrima, a niti nebo nam nije granica.”, kaže se u pozivu na potpisivanje peticije Centra za Šutnju i Trpnju.

Sponsor

PROTEST.ba

Links

Share for Success

Comment

26

Signatures