Tobias Petersson Skåne County 0

Vi motsätter oss "Israeli Apartheid weeks" beskrivning av Israel och köper israeliska produkter med gott samvete

233 people have signed this petition. Add your name now!
Tobias Petersson Skåne County 0 Comments
233 people have signed. Add your voice!
24%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Detta är en namnlista initierad av Perspektiv på Israel.


Vi vill varna er för de så kallade apartheid-inspektörerna som den anti-israeliska rörelsen avser sända ut i Malmö under söndagen den 15 mars under det man kallar "Israeli Apartheid Week".

Det är ytterst viktigt, anser vi, att varsko er om aktionen så att inte personal och kunder kommer att känna sig störda av den anti-israeliska aktionen. Vi är många kunder som vill fortsätta köpa israeliska produkter och som gärna ser mer av detta på era hyllor.

Vi motsätter oss Israel Apartheidweeks beskrivning av Israel och köper israeliska produkter med gott samvete då vi vet att det inte råder apartheid i Israel utan de bästa arbetsförhållande för araber i hela regionen. Påståendena om apartheid är bara löjeväckande men med den informationsbrist som råder om förhållandena på marken är det lätt att falla för den som skriker högst och har tunt med fakta.
Den antisiraeliska rörelsen försöker bara visa sin makt i matbutiker på konsumenternas, butikernas och de israeliska och palestinska arbetarnas bekostnad.

De flesta av oss konsumenter vet att Israel är en demokrati som låter hela befolkningen oavsett etnisk bakgrund få sin röst hörd. Israel är det enda landet i regionen med antidiskrimineringslagar och israeliska företag ger bättre löner och villkor till palestinska arbetare än arbetsgivare verksamma i de palestinska självstyrande områdena.

Förutom dessa moraliska argument för att inte bojkotta israeliska varor så anser vi att israeliska produkter i den svenska handeln håller god kvalité.

http://nyheter24.se/debatt/791852-hur-kan-malmo-stad-stodja-antiisraeliska-sammanslutningar

Share for Success

Comment

233

Signatures