Steungroep Familie Israel 0

STOP Uitzetting familie Israël!

4690 signers. Add your name now!
Steungroep Familie Israel 0 Comments
4690 signers. Almost there! Add your voice!
94%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Harbers: haal ze terug!

Wij roepen staatsecretaris Harbers op het extreem harde uitzettingsbeleid van kwetsbare asielzoekers te beëindigen! Haal de de familie Israël terug uit Polen, en laat vergelijkbare gezinnen gewoon hier!

(For English: Please use Google Translate!)

De familie Israël is op maandag 5 maart door Staatssecretaris Harbers op het vliegtuig gezet naar Polen. Hij zet dit door, ook al weet hij dat hij daarmee een groot risico neemt met het leven van de ouders en de twee zoons. De familie heeft eerder Pakistan ontvlucht omdat hun dochtertje van 8 en haar oom zijn vermoord. Dat was vanwege hun christelijke geloofsovertuiging. Het is heel waarschijnlijk dat Polen de duidelijke gevaren voor de minderheid van christelijke Pakistani domweg niet erkent, en de familie terugstuurt naar Pakistan. Vanwege de fatwa die daar tegen het gezin is uitgesproken, zijn ze in het gehele land vogelvrij.

Staatssecretaris Harbers had conform de Europese Dublinverordening alle vrijheid en bevoegdheid het gezin nog een week met rust te laten. Als ze hier tot woensdag 7 maart waren gebleven konden ze na 18 maanden wachten eindelijk legaal asiel aanvragen in Nederland. Hij oordeelt echter zonder nadere toelichting, dat de familie ‘geen bijzonder geval’ is en wil daarom geen uitzondering maken. De 5 pagina’s met gedegen argumenten van de steungroep die de burgemeester van Epe aan hem kenbaar gemaakt hebben, legt hij kennelijk naast zich neer.

Stelselmatig hard uitzettingsbeleid

Harbers trekt met dit kabinet zo te zien 1 lijn. Ook wanneer het bekend is dat grote risico’s met het leven van goed geïntegreerde gezinnen in gevaar komen, worden ze het land uitgezet. Dat is niet alleen buitengewoon gevaarlijk voor de familie Israël. Het getuigt ook van een stelselmatig uitzettingsbeleid van dit kabinet dat kosten wat het kost zo veel mogelijk vluchtelingen uit het land wil plaatsen, zelfs wanneer dit zo gevaarlijk is.

Angst bij vergelijkbare gezinnen

De staatssecretaris voert dit beleid kennelijk zo grondig uit, dat hij daags voordat de familie legaal asiel kan aanvragen ze toch nog even het land uit zet. Door deze harteloze daad roept Harbers bij vergelijkbare gezinnen en gemeenschappen niet alleen verontwaardiging op. Men leeft na de uitzetting van de familie Israël nu elke dag in angst. Met name 's nachts vragen zij zich af: zullen wij morgen vroeg ook door een politiemacht als criminelen van het bed gelicht worden? Zullen zij ons ook vlak voordat wij eindelijk na 18 maanden legaal asiel kunnen aanvragen toch nog uitzetten? Heeft alle opvang en integratie dan geen zin gehad? Krijgen de kinderen die hier inmiddels geworteld zijn, ooit nog weer een kans op een goede en veilige toekomst? Zullen ze ondanks alles waarvoor we gevlucht zijn, het risico met ons nemen dat we terug moeten omdat wij 'geen bijzonder geval' zijn?

Doe normaal laat ze hier

De spandoek van kinderen op onze manifestatie bij het gemeentehuis van Epe vat ons pleidooi goed samen: Doe normaal, laat ze hier!

Via onze facebookpagina https://www.facebook.com/stopuitzetting kunt u de achtergronden lezen en wordt u op de hoogte gehouden.

Contact: steunfamilieisrael@gmail.com

Share for Success

Comment

4690

Signatures