ANS Algemeen Nijmeegs Studentenblad 0

Stop afschaffing hertentamens aan de RU

309 people have signed this petition. Add your name now!
ANS Algemeen Nijmeegs Studentenblad 0 Comments
309 people have signed. Add your voice!
62%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Het College van Bestuur (CvB) van de Radboud Universiteit schaft per september 2012 hertentamens af. Studenten zullen sneller zakken voor een vak met een kans minder, waardoor docenten de normen van een tentamen zullen afzwakken. Al met al zal de onderwijskwaliteit zienderogen dalen.


Eerder zijn hertentamens bij de master Gezondheidszorgpsychologie afgeschaft, wat goede resultaten opleverde. Studenten haalden sneller een vak terwijl zij een kans minder hadden. Daarom besloot het CvB afgelopen maand om deze maatregel universiteitsbreed in te voeren. 

Bachelorstudenten zijn echter geen masterstudenten, het is vanzelfsprekend dat masterstudenten gemotiveerder zijn om vakken te halen en bovendien al gewend zijn aan de vorm van tentaminering. Door lastige tentamens, zoals het eerste tentamen Statistiek, zullen studenten massaal zakken en zo een jaar uitlopen. De maatregel zal averechts werken.

Daarom eisen wij, studenten aan de RU en hun sympathisanten, dat deze maatregelen worden ingetrokken en hertentamens blijven bestaan.

Links

Lees meer informatie op ANS-Online.nl
Share for Success

Comment

309

Signatures