Despre STATUL ISRAEL 0

Statul Israel are dreptul la Existenta si la Siguranta

280 people have signed this petition. Add your name now!
Despre STATUL ISRAEL 0 Comments
280 people have signed. Add your voice!
14%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Prieteni ai Statului Israel,

Trăim timpuri tulburate de expansiunea fanatismului religios și a naționalismului extremist. În aceste timpuri, într-o lume în continuă transformare dictată de modificări climatice, demografice și economice, Statul Israel se zbate, necontenit, de la crearea sa în 1948 și până în prezent, să își asigure existenta în sânul statelor din Orientul Mijlociu.

De mii de ani, evreii au fost prigoniți și uciși în pogromuri. Crimele comise împotriva evreilor au culminat cu Holocaustul. Statul Israel s-a născut din visurile celor prigoniți și din cenușa celor exterminați; este singurul obstacol care stă astăzi în calea celor care și-ar dori ca istoria să se repete.

În ultimii 66 de ani, Statul Israel s-a luptat pentru pace și pentru securitatea teritoriului și a cetățenilor săi. In ultimii 66 de ani, ora de ora, zi de zi, săptămână după săptămână, lună de lună, an de an, dușmanii Statului Israel, fac eforturi necontenite de a-i „arunca pe evrei în mare” și de a șterge Israelul de pe fata pământului.

Țările vecine cu Statul Israel, țări care sunt la numai două sau trei ore depărtare de România, sunt controlate, din ce in ce mai mult, de forțe malefice care amenință nu numai existența Statului Evreu, ci și securitatea Europei și a întregii planete: în timp ce negociază cu Vestul, Iranul va obține acea armă nucleară cu care deja amenință pacea mondială ori de către ori are prilejul. În Irak, după retragerea forțelor armate americane, situația se destabilizează din nou. În Turcia, influentele islamice fanatice câștigă teren. În Egipt, fără intervenția armatei, tara ar fi fost condusa de fanatici islamici și teroriști. Teroriștii ISIS din Siria și din Irak, care încă nu sunt o amenințare directa pentru Israel, arunca in aer biserici și taie capetele creștinilor și a celor care li se împotrivesc în zonele pe care le-au ocupat cu intenția de a reînvia Marele Califat Islamic. Teroriștii Hezbollah controlează regiuni importante ale Libanului și agită spiritele, prin atacuri lansate împotriva Israelului ori de cate ori lumea nu îi mai bagă în seamă. În Gaza, teroriștii palestinieni din organizațiile Hamas și Jihadul Islamic lansează rachete împotriva Israelului din gropi, din tunele, din case, din școli, din clinici medicale și spitale, din moschei și din centre comerciale. În Africa, teroriștii Boko Haram ( educația occidentala este interzisă) masacrează creștini și răpesc sute de oameni fără ca nimeni sa facă ceva împotriva lor.

Fără să ne dam seama, de la o zi la alta, aceleași pericole care amenință Statul Israel din 1948 și pana in prezent, amenință din ce in mai vizibil continuitatea democrației occidentale.

Din ianuarie 2014 și până în prezent, teroriștii palestinieni au lansat din Gaza, împotriva Statului Israel, peste 3000 de rachete. Fiecare racheta a fost lansata cu intenția de a distruge vieți omenești și de a destabiliza viața milioanelor de cetățeni israelieni aflați sub foc.

În case, pe șosele, în scoli, în spitale, cetățenii israelieni, copii, femei, bătrâni și invalizi, au la dispoziție intre 15 și 60 de secunde pentru a se adăposti atunci când alarmele anunță lansarea rachetelor ucigașe din Gaza spre Israel.

În ultimii ani, Statul Israel s-a abținut și nu a reacționat decât sporadic și local la atacurile zilnice lansate de teroriștii palestinieni împotriva pacii din zonă.

Cu cat Israel s-a abținut mai mult cu atât teroriștii palestinieni au devenit mai îndrăzneți și mai bine echipați, fapt care le-a întărit încrederea și le-a permis sa își continue activitățile criminale nestingheriți.

Totul are o limită: după 8 ani de atacuri neîncetate și din ce in mai dese, lansate zi și noapte, după răpirea și uciderea, de către Hamas, a celor trei adolescenți israelieni, după zeci de alte atacuri teroriste, Statul Israel a decis să reacționeze și să distrugă infrastructura și arsenalul folosit de teroriști pentru a aduce moartea și teroarea pe străzile orașelor israeliene.

După 3000 de rachete lansate numai în 2014, după cele aproape 11000* de rachete lansate in cursul ultimilor 9 ani, in iulie 2014 a venit momentul ca teroriștii palestinieni să sufere efectele propriilor lor acțiuni conduse din ascunzători și tunele construite în inima orașelor din Gaza.

În acest context, ne exprimam suportul necondiționat pentru Statul Israel și pentru acțiunea sa condusă cu scopul de a restabili liniștea și siguranța cetățenilor săi oriunde s-ar afla ei. Ne exprimam regretul pentru viețile palestinienilor nevinovați, care au căzut victime în acest conflict și din cauza faptului ca teroriștii palestinieni se folosesc de copii, de femei, de bătrâni și, în general, de toata populația din Gaza ca scut împotriva acțiunilor militare lansate de armata de apărare a Statului Israel. De asemenea, transmitem condoleanțe familiilor soldaților israelieni căzuți în războiul împotriva terorismului și urăm însănătoșire grabnică soldaților răniți în acțiune.

În încheiere, susținem dorința Statului Israel de a trăi în pace cu vecinii săi, „pace care va fi posibilă numai atunci când arabii își vor iubii copii mai mult decât îi urăsc pe evrei”**, atunci când teroriștii vor demilitariza Gaza, Cisiordania și întreaga zona și atunci când vor recunoaște dreptul evreilor de a trăi în siguranță în Statul Israel.

*http://www.idfblog.com/facts-figures/rocket-attacks-toward-israel/

**Golda Meir

Share for Success

Comment

280

Signatures