Sigal Rabinovitz Belgium 0

Petitie singles tegen onredelijkheid Turteltaks

702 people have signed this petition. Add your name now!
Sigal Rabinovitz Belgium 0 Comments
702 people have signed. Add your voice!
8%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Turteltaks - een zoveelste maatregel die vooral alleenstaanden treft!

België telt momenteel ruim 1,6 miljoen alleenstaanden. Dit cijfer is alsmaar in stijgende lijn. De groep alleenstaanden wordt op vele fiscale vlakken reeds gediscrimineerd. Wij wensen met deze petitie de nadruk te leggen op de onredelijke gevolgen van de Turteltaks voor singles. Zoals fiscaal expert Michel Maus stelt zijn het de alleenstaanden die het grootste slachtoffer zijn van de beslissing van de Vlaamse regering om de elektriciteitsfactuur voor elk gezin met 100 euro per jaar te verhogen. Bovendien stelt hij dat met de Turteltaks alleenstaanden 166 euro betalen per gebruikt megawattuur terwijl dat voor een gemiddeld gezin 28 euro zijn en voor middelgrote bedrijven zelfs maar 0,40 euro per megawattuur. Hoe minder je verbruikt, hoe meer je betaalt dus.

De gezinnen en vooral de alleenstaanden draaien grotendeels op voor de fouten en pogingen tot rechtzettingen van de historische oversubsidiëring. Dan hebben we het nog niet eens gehad over wie vooral van deze subsidies heeft genoten, toch niet die alleenstaanden die nu het meest per kop moeten betalen?

Akkoord dat er maatregelen dienen genomen te worden. Maar laat dit wel doordachte en eerlijke maatregelen zijn met een correct beleid en een eerlijke doorrekening. Dit is geen politieke stelling. Wel een stelling dat er opnieuw fiscale maatregelen worden ingeroepen op de kap van de reeds meest benadeelden!

We verzoeken om een herziening van deze onredelijke maatregel die in verhouding de alleenstaanden het hardst treft en vragen bijgevolg om een eerlijk beleid!

Infographic gebaseerd op info 'De Redactie' 21/10/2015

Share for Success

Comment

702

Signatures