Spasimo osnovnu školu Ratko Mitrović na Novom Beogradu

Goran Kvaščev
Goran Kvaščev 8 Comments
360 Signatures Goal: 400


Mi roditelji, želimo da spasimo osnovnu školu Ratko Mitrović od gašenja!

Potpisivanjem peticije roditelji traže hitnu obustavu građevinskih radova i sprečavanje preseljenja isturenog odeljenja muzičke škole "Stanislav Binički" i HITNU REVIZIJU SVIH ODLUKA koje su dovele do drastičnog smanjenja broja učionica i kabineta i OZBILJNO UGROZILE nastavni proces.

 • Pedro Páramo
  Pedro Páramo United States, Los Angeles
  Jul 18, 2014
  Jul 18, 2014
  БИЛО ЈЕ ТО... Не тако давно можда тек пре коју годину, можда деценију када је добробит наше деце била свима искрено света, сакрална ствар, ствар која није имала своју цену. За исту ту добробит градили су се вртићи, који су добијали имена по оним нежним шумским животињама лане, бамби, кошута, по оним силним мисаоним именицама радост, срећа, маштарије..., школе су опет са друге стране поносно носиле име неког великана наше историје. Било је то време у коме су школска дворишта била пуна насмејане и срећне, безбрижне деце. Школе су припадале деци, простора је увек било за све, данас нам недостаје и простор, а и слух да чујемо дечије потребе. Увод може да има везе и са О.Ш. Ратко Митровић, а и не мора. Видевши слике простора који је намењен адаптацији у Р.М. човек не може, а да не постави пар питања. Паклени план дељења основне и музичке школе некоме може да звучи и као интересантан, што не би лепо деца после преподневних часова продужила у музичку школу, нама родитељима једна брига мање. Било би то лепо један, можда два месеца, а онда кад се малишани врате кући и чују питање: ,,Шта си имао први, други, трећи... час, о чему је причала учитељица, наставник на часу физике, хемије, георафије?" Мислим да не требам да Вам одговарам уместо њих. Који је то радник (грађевинске струке) квази инжињер ставио свој потпис на дозволу за урнебесан пројекат. Ми смо се већ навикли на свакакве наше лудорије и прихватамо их повијених леђа, али замислите оне јадне странце који путују кроз Београд редовно ће се заустављати код оног искључења за Генекс, како би чули звуке свог омиљеног композитора. Није место ни аутопуту да пролази кроз срце града, али дефинитивно ми не учимо на сопственим грешкама. Приче о звучној изолацији, сјајним решењима... Најсмешније, или најтужније питање је заправо имати опремљене учионице њих модификовати и правити музичку школу, а простор са слика претварати у учионице основне школе који већ задовољава простор како треба да изгледа учионица музичке школе. Простор са слика неодољиво подсећа на музичку школу Др. Војислав Вучковић. Мада и тај предлог по мом мишљењу је неприхватљив, јер увек се са носталгијом сетим речи учитељице ,,не мешајте децо бабе и жабе”. Типично за нас радићемо дупли посао, дупло плаћати на крају родитељи неће слати децу ни у једну, ни у другу школу сви ће бити незадовољни и тражи ће се нова локација и за музичку и за основну. Р.М. онда можда постане интересантан за неки тржни центар. Поред свих ЗА и ПРОТИВ, ја лично бих волео да победи разум и да неко стварно стручан каже у шта се срља. Родитељи због деце браните Ваш став до последњег атома снаге какав год он био. ДА БУДЕ, А НЕ БИЛО ЈЕ TO…
 • Ivana Jovanovic
  Ivana Jovanovic Serbia, Belgrade
  Jul 09, 2014
  Jul 09, 2014
  Dajem prvenstvo nasoj deci,ucenicima o.s. Ratko Mitrovic, koja su upisana tu sto zbog blizine mestu stanovanja sto zbog kvaliteta nastave. Nemam nista protiv dolaska ucenika muzicke skole,ali pod uslovom da se nasoj deci obezbede u istom prostoru isti uslovi kao i do sada. A ako imaju novca za renoviranje skole onda imaju i za pravljenje nove muzicke -na nekoj drugoj lokaciji.
 • Goran Kvaščev
  Goran Kvaščev Serbia, Beograd
  Jul 08, 2014
  Jul 08, 2014
  Peticija pokrenuta od strane Saveta roditelja NE bavi se pitanjem da li će muzička škola biti smeštena u prostorijama OŠ "Ratko Mitrović" . Peticija je pokrenuta kao podrška izuzetnim naporima i svim akcijama koje sprovodi škola da se nadležnima konačno ukase na NEMOGUĆNOST realizacije postojećeg projekta.
  Zato je potpuno neshvatljivo zašto je znatiželja (izražena kroz preko 770 pregleda ovog sajta-u trenutku postavljanja ovog komentara) neuporedivo veća od aktivnog učešća (140 potpisnika).
  Razumljivo je da ima roditelja kojima je idealna situacija da njihova deca u prostorijama u kojima se odvija regularna nastava pohađaju I vananastavne aktivnosti. Međutim, realizacijom postojećeg projekta ovo će biti gotovo nemoguće (pogledati postove na stranici Galerija).

  Maja Kvaščev, clan Saveta roditelja
 • Žaklina Stojanović
  Žaklina Stojanović Serbia, Belgrade
  Jul 07, 2014
  Jul 07, 2014
  U vreme u kome se nesporno vodi računa o svakom dinaru koji se plasira iz budžeta, a u koji se sliva novac poreskih obveznika, neracionalno trošenje kojim se uništava jedna osnovna škola je nedopustivo! Postavljam pitanje: koja je svrha prepravljanja kojim će ogroman novac biti utrošen za prilagođavanje jednog dela škole, a osnovci biti biti prinuđeni da u septembru krenu u školu koja tehnički ne ispunjava propisane standarde? Ovo je pitanje za roditelje dece, nezavisno od toga da li pohađaju jednu ili drugu školu, za donosioce odluka na gradskom nivou koji sa dužnom pažnjom treba da upravljaju razvojem osnovnog obrazovanja, ali i za čitavu javnost koja treba zna na koji način se troši novac iz budžeta.
See More
360

Signatures

 • 2 years ago
  Violeta Colovic Serbia
  2 years ago
 • 2 years ago
  Dragan Popovic Serbia
  2 years ago
 • 3 years ago
  Biljana Andrić Serbia
  3 years ago
 • 3 years ago
  Andrija Miljkovic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Gordana Ćalić
  3 years ago
 • 3 years ago
  Marina Kusic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Dejan
  3 years ago
 • 3 years ago
  vesna spasojevic brkic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Igor Cosic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Maksic Tatjana
  3 years ago
 • 3 years ago
  Goran Djordjevic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Danica Milutinović
  3 years ago
 • 3 years ago
  Radina Kutlešić
  3 years ago
 • 3 years ago
  Vladimir - Putin Smiljanic
  3 years ago
 • 3 years ago
  Snežana Dronjak
  3 years ago
See More