gillian sillis 0

Red Pippie van broodfok!

gillian sillis 0 Comments
140 people have signed. Add your voice!
2%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Dank aan ieder die deze petitie heeft willen steunen. Spijtig genoeg kunnen we niets doen voor Pippie, haar kittens en de tweede kat die ze ondertussen ook hebben geadopteerd. Dierenwelzijn in de provincie Antwerpen heeft namelijk besloten dat de wet van katten en kittens steriel maken en chippen enkel moet nageleefd worden door professionele kwekers. Particulieren gaan zij niet controleren. En dit met toestemming van het kabinet van Weyts zelf (wat ons via schrijven werd meegedeeld door het kabinet van Weyts zelf toen wij melding op het kabinet maakten van de beslissing van Dierenwelzijn voor de provincie Antwerpen)

Wij zijn maar een gewoon gezin en als geen enkele organisatie / instantie die effectief een verschil zou kunnen maken voor Pippie, Pippies kittens en alle andere katten en kittens in de provincie Antwerpen wil helpen en wil helpen dit aan de kaak te stellen, dan is er niets dat wij nog kunnen doen. Hoe spijtig dit ook is. Dierenwelzijn van de provincie Antwerpen alsook het kabinet van Weyts willen dat wij de andere kant opkijken wat Pippie betreft en haar kittens alsook deze tweede poes en er zal ook niets anders opzitten dan te aanvaarden dat je soms dan niet kan helpen.

Wij hebben dan ook dit weekend besloten dat hoe erg het ook is, wij de zaak verder zullen laten rusten. De petities gaan worden afgesloten, spijtig genoeg zonder enig effect te hebben kunnen uithalen.

Het is erg als er een wet is die katten en kittens moet beschermen en net degene die deze wet hebben opgesteld en ermee pronken in de media zich het niet aantrekken als de wet wordt overtreden en dat er ook tegen deze overtredingen niet wordt opgetreden.

Bij deze, dank u voor uw interesse in de zaak. Spijtig genoeg is het een zoveelste verlies voor de kant van de dieren.


Elk dier verdient bescherming! Daarom hebben wij deze petitie gestart in de hoop poes Pippie te kunnen helpen.

Wie is Pippie?

Pippie is spijtig genoeg niet een gewone huiskat die geniet van een zacht mandje. Pippie woont in een vuil hok in Rijkevorsel en wordt gebruikt voor broodfok. Medische verzorging ontbreekt voor haar en voor elk nestjes kittens dat ze ter wereld brengt. Pippies kittens worden verkocht voor veel geld zonder te voldoen aan de wettelijke bepalingen die hier in België zijn opgelegd - als ze de eerste weken van hun leven tenminste overleven. Niet gezonde kitten ‘verdwijnen' gewoon ...

Wat kun jij doen om Pippie te helpen?

Tot op heden brachten meldingen bij zowel de dienst Dierenwelzijn als de politie nog geen soelaas. We proberen nu Pippie te redden met het verzamelen van handtekeningen. Zodat er aandacht en hulp komt voor dit kleine moedertje. En hopelijk ook voor alle andere katten die gebruikt worden voor geldgewin. Elk dier verdient respect.

Wat we hopen te bereiken met jouw hulp?
Wij vragen middels deze petitie aan de dienst Dierenwelzijn:

- Dat er een nieuw thuis wordt gezocht voor Pippie.

- Dat Pippie gesteriliseerd wordt.

- Dat Pippie en haar kittens de normale medische zorgen krijgen.

- Dat Pippies kittens volgens de richtlijnen van de Belgische wet ter adoptie aangeboden worden.

- Dat, als blijkt dat de huidige eigenaars hun dieren moedwillig de normale zorgen ontzeggen, hen verboden wordt nog huisdieren te houden.


Voor de geïnteresseerden: updates en meer achtergrondinformatie zal beschikbaar gesteld worden hier

Share for Success

Comment

140

Signatures