Katarina Marčić 0

Rano uvođenje informatike OŠ "Bol" BRAČ

36 people have signed this petition. Add your name now!
Katarina Marčić 0 Comments
36 people have signed. Add your voice!
36%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

INICIJATIVA ZA UVOĐENJEM INFORMATIKE U RANO OSNOVNOŠKOLSKO OBRAZOVANJE U OSNOVNOJ ŠKOLI „BOL“

Omogućavanje stjecanja informatičke pismenosti od najranije školske dobi trebao bi biti prioritet s obzirom na nezaustavljivi razvoj informatičke tehnologije. Pismenost u 21. stoljeću podrazumijeva i digitalne vještine i bez toga naša djeca nemaju šanse konkurirati.

Naša dužnost, kao roditelja i škole kao odgojno obrazovne ustanove, je da im ponudimo sva znanja i vještine koja će im neminovno biti nužne za razvoj, kako njih samih tako i lokalne zajednice, te budućnosti naše zemlje općenito.

Informatika i programerske vještine ne samo da pripremaju učenike za zanimanja 21. stoljeća, već su i metoda razvijanja logičkih razmišljanja i problemskog rješavanja zadataka, što će našoj djeci biti od koristi ako se odluče i za neka druga područja, prirodnih ali i društvenih znanosti.

Manjkavosti našeg školskog sistema i kurikuluma izlaze na površinu svakodnevno, a u prilog tome idu nedavni poražavajući rezultati PISA testa naših petnaestogodišnjaka, stoga smatramo da je ključno razvijanje logičkih vještina, bez obzira hoće li netko biti pravnik, profesor kemije ili programer.

Uključivanje STEM edukacije u školski sistem od najranije dobi izuzetno je važna za razvoj, stoga uvođenje informatike tek u 5. razredu osnovne škole smatramo nedostatnim, odnosno prekasnim.

Smatram da naša djeca nemaju vremena čekati neke nove politike i nove kurikularne reforme koje će prepoznati i dati prioritet informatici. Po uzoru na mnoge škole u Hrvatskoj, smatramo da bi se Osnovna škola Bol u suradnji sa lokalnom samoupravom i roditeljima, mogla i trebala uključiti i da smo to dužni našoj djeci.

Mislimo da je krajnji čas da poduzmete korake kako bi se informatika uključila u nastavni program osnovne škole „Bol“ od iduće školske godine 2017./2018 već u prvom razredu.

RODITELJI

Share for Success

Comment

36

Signatures