PROTIV zaustavljanja cjelovite kurikularne reforme

18 people have signed this petition. Add your name now!
18 people have signed. Add your voice!
1%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

U pripremi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te provedbi kurikularne reforme do sada je sudjelovao velik broj stručnjaka iz svih područja obrazovne vertikale i svih znanstvenih disciplina. U procesu stvaranja dokumenata na kojima se reforma temelji, kao i u postupku provedbe reforme inzistiralo se na stručnosti, na širokoj javnoj raspravi i na doprinosu svih zainteresiranih građana i stručne javnosti. Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije, kao i kurikularna reforma, izglasane su od strane Hrvatskog sabora, osmišljene temeljem provedenih detaljnih analiza te uključivanjem i savjetovanjem sa svim zainteresiranim dionicima u sektoru znanosti, odgoja i obrazovanja. U pripremu Strategije i kurikularnu reformu utrošena su znatna financijska sredstva i ljudski potencijal.

Najave ukidanja kurikularne reforme, koje nisu službeno opovrgnute od strane novog premijera g. Tihomira Oreškovića i nove hrvatske Vlade, predstavljaju izravan udar na najtransparentniji i najopsežniji pokušaj modernizacije hrvatskog obrazovnog sustava do sada. Istovremeno, ukidanje ili zaustavljanje reforme motivirano isključivo ideološkim ili političkim interesima pojedinaca ne samo što predstavlja izravan udar da odluke najviših demokratskih tijela Republike Hrvatske poput Hrvatskog sabora, nego ukazuje i na tendenciju nove hrvatske Vlade da ponovno struku i znanost podvrgne političkom autoritetu.

Zbog toga pozivamo premijera i hrvatsku Vladu, da javno osudi svake pokušaje zaustavljanja reformi koje su u tijeku.

Pozivamo i hrvatske građane, kojima je u interesu modernizacija hrvatskog obrazovanog sustava da potpisom ove peticije podrže nastavak započetih reformi u obrazovanju.

Više o cjelovitoj kurikularnoj reformi pročitajte ovdje: http://www.kurikulum.hr/

Više o sastavu stručnih radnih skupina: http://www.kurikulum.hr/wp-content/uploads/2015/02...

Više o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije: http://www.novebojeznanja.hr/

Ovu peticiju organiziraju zabrinuti građani i nije povezana niti sa jednom organizacijom ili političkom strankom.

Share for Success

Comment

18

Signatures