Predstavka Vladi RH protiv centralizacije drzavnih sluzbi

Luka Glušac
Luka Glušac 0 Comments
2 Signatures Goal: 1

405587527202442.jpg?r=0.9915991586167365

Na ovom obrascu možete potpisati Predstavku Vladi Republike Hrvatske, kojom zahtijevamo „da se odmah zaustavi proces centralizacije, oduzimanja ovlasti, okrupnjavanja i seljenja državnih institucija, ureda i trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske iz istarskih gradova i općina u Rijeku, te da se svima odmah vrati status koje su imale do prije centralizacije, seljenja odnosno oduzimanja ovlasti iz svojeg djelokruga poslovanja“. 

Naziv te naše akcije je „Pravo na naše“.

Predstavka, kako je definiraju Ustav i Zakon o referendumu, je inicijativa tek za jedan korak niža od referenduma, a oni koji je podnose imaju pravo na odgovor.

U ovu smo inicijativu krenuli u prvom redu potaknuti svakodnevnim pozivima zabrinutih djelatnika tih institucija, zabrinutih za očuvanje svojih radnih mjesta, svojih prava i svojih plaća. Isto tako, i građani Istarske županije će nužno imati nižu razinu usluga u odnosu na dosadašnju, s obzirom da će neke stvari koje su dosad mogli odraditi u Puli ili Pazinu sada biti primorani odrađivati u Rijeci.

Smatramo da se građani Istre trebaju zajedno oduprijeti tim procesima i napraviti važan korak ka decentralizaciji i očuvanju regionalne samobitnosti Istre, te Vas pozivamo da svojim potpisom podržite ovu važnu inicijativu, te pozovete i druge da se priključe.


Links


Comment

2

Signatures

  • 5 years ago
    Luka Glušac Croatia
    5 years ago