Snjezana Suznjevic Vago 0

Predrag Sekulić za Nagradu Grada Siska

232 people have signed this petition. Add your name now!
Snjezana Suznjevic Vago 0 Comments
232 people have signed. Add your voice!
24%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

Predrag Sekulić, za prijatelje i ljude dobra srca Pega, rođen je u Sisku 23. studenog 1968. godine.Osnovnu i srednju kemijsku školu završio je u Sisku. U Rafineriji nafte Sisak ( RNS) zaposlio se 1987.
Mladost mu je kao i mnogim drugima iz te generacije prekinuo domovinski rat…
Sjećate li se one pjesme Gabi i Arsena; Odlaze dječaci – vraćaju se ljudi?
Davne 1991. protagonist tog video spota bio je mlađahni golobradi Predrag, „dječak“ s tek odsluženim vojnim rokom u bivšoj armiji. Dragovoljac je domovinskog rata od 15. 9. 1991. Njegovi suborci imaju samo riječi hvale za njega.
Otišao dječak, a vratio se Čovjek, ne čovjek nego Ljudina; kažu svi koji ga poznaju.
Godine 1993. postaje otac po prvi puta kada mu se rađa sin Ivan, a po drugi put postaje otac 1996. godine kada se rađa sin Matija.

Obitelj je njegova najveća ljubav a poslije obitelji toj ljubavi se komotno bez ikakva pretjerivanja može pridodati naš grad Sisak i naša domovina za koju je bio spreman staviti i život na kocku.
Istinski i pravi domoljub, nakon rata vraća se u svoju RNS, ali i ubrzo shvaća da su stvari u našem društvu krenule po zlu. Kao aktivist pokušao je nešto promijeniti pa je između ostaloga bio jedan od najvećih oslonaca u inicijativi Referendumski ustanak koja je skupljala potpise za poništenje pretvorbe i privatizacije.

Uvijek samozatajan u pomaganju drugima, sudjeluje u svakoj humanitarnoj akciji za koju sazna.
Nakon što je MOL preuzeo INA-u, piše se crni scenario za RNS, a Pega aktiviranjem kroz sindikalni rad pokušava promijeniti negativna strujanja. Nakon što je shvatio da stvari u sindikatu izmiču kontroli i da se neki ljudi predaju bez borbe krenuo je u osnivanje novog sindikata koji će se zauzimati za neke druge vrijednosti. Danas je predsjednik sindikata Nova solidarnost koji se bori za očuvanje RNS, ali je i spreman na udruživanje s drugim sindikatima koji su spremni na oštriju borbu za prava radnika.

Borio se za ovaj naš grad i s puškom u ruci na ratištu, a već jako dugo i svojim istupima u medijima, na prosvjedima i s megafonom u ruci pozivajući na očuvanje RNS kao i na očuvanje energetskog suvereniteta Hrvatske. Borac je za ljepšu budućnost ovog grada, ali i za zdrave temelje budućeg razvoja zemlje.

Pega je prijatelj, kolega i što je najbitnije Čovjek kojem je obraz najvažniji dio tijela. Čovjek od integriteta koji je prije svega oličenje ljudskosti. Čovjek od riječi i časti.

Hrabar i spreman poginuti za istinu!

Promovira naš grad širom lijepe naše i nastavlja tradiciju otpora nepravdi po kojoj smo poznati i na koju smo ponosni!

REZULTAT PETICIJE
http://sisak.hr/poznati-dobitnici-nagrada-grada-si...


Share for Success

Comment

232

Signatures