Luka Horvat 0

Podrži Borisa Jokića za nastavak kurikularne reforme jer #HrvatskaMožeBolje

1602 signers. Add your name now!
Luka Horvat 0 Comments
1602 signers. Almost there! Add your voice!
95%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

ZAHTJEV: Tražimo da se Borisa Jokića u ponedjeljak ponovno imenuje voditeljem Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme.

Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u ponedjeljak donosi odluku o novom voditelju i članovima Ekspertne radne skupine. Osim Borisa Jokića, za voditelja ERS-a prijavilo se 11 kandidata. Među njima su:

  • Gordana Rusak - uz Ladislava Ilčića, prošle je godine direktno (s)rušila reformu
  • Jasminka Buljan Culej - pomoćnica ministra Plagijatora
  • Loretana Farkaš - pokretačica peticije podrške ministru Plagijatoru
  • Mario Grčević - produžena ruka rektora Borasa u misiji rušenja Hrvatskih studija

Od njih, jedino Boris Jokić može završiti ono što je osmislio, pokrenuo i provodio, a nasilno je zaustavljen njegov i rad skoro 500 stručnjaka koji su predano na reformi radili.

Mi, građani, koji smo 1. lipnja 2016. godine na ulicama tražili nastavak kurikularne reforme, tražimo i sada da struka bezuvjetno bude iznad politike! Boris Jokić imao je tada našu podršku te ju ima i danas zato što vjerujemo da jedino osoba koja je započela ovaj proces, može ga i završiti.

Tražimo da Boris Jokić dokaže da #HrvatskaMožeBolje tako što će nastaviti kurikularnu reformu koju je i započeo. Podsjećamo, od prošlogodišnjih zahtjeva 50.000 ljudi na ulicama, niti jedan zahtjev nije ispunjen. Dapače, tadašnja Ekspertna radna skupina je zaustavljena u svom radu zbog čega cijela reforma stoji godinu dana, a naša djeca su uskraćena za bolje obrazovanje i bolju Hrvatsku.

Jokić već 15 godina radi kao suradnik i suvoditelj na više od 20 znanstveno-istraživačkih i razvojnih projekata u području obrazovanja, s temama ključnih kompetencija u hrvatskom obrazovanju, kvalitete ispita državne mature, pojave privatnih instrukcija, prijelaza iz srednjoškolskog u visokoškolsko obrazovanje te razvijenosti navika i vještina učenja hrvatskih učenika. Intenzivno radi na stručnom usavršavanju nastavnika i stručnih suradnika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te surađuje s doktorskim studijem Odsjeka za psihologiju Sveučilišta u Zagrebu. Neki od međunarodnih projekata koje je osmislio i vodio su: "A Comparative Qualitative Exploration of Private Tutoring Phenomenon in Eurasia (Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Estonia, Georgia, Mongolia)"; "Exploring the Key Competences "Learning to Learn" and "Entrepreneurship" in Elementary Education Systems of the Western Balkans".

Share for Success

Comment

1602

Signatures